Terug

Volg Hart van Nederland

Ziekenhuis stuurt Maxim met herseninfarct drie keer weg

Ziekenhuis stuurt Maxim met herseninfarct drie keer weg

nieuws

11 apr 2017, 20:44

Het Elkerliek ziekenhuis in Helmond heeft waarschijnlijk een ernstige inschattingsfout gemaakt, door de 26-jarige Maxim Förster uit Deurne drie keer de deur van de spoedeisende hulp te wijzen. Volgens de dienstdoende arts was er niks ernstigs met hem aan de hand. Er was 'slechts' sprake van hyperventilatie. Dagen later kwamen de artsen toch tot een andere conclusie: een herseninfarct. Hanneke Förster (31) doet haar verhaal voor de camera van Hart van Nederland. Ze bracht haar man vorige week maandag voor het eerst naar de spoedeisende hulp, nadat hij plotseling een aanval kreeg. Een deel van zijn gezicht was verlamd en hij sprak verwarrend. Ze herkende de tekenen van een beroerte en had meteen het gevoel dat er iets mis was. Maar in het ziekenhuis dacht men aan hyperventilatie en dus ging het echtpaar weer naar huis.

Meer aanvallen Later die dag ging het opnieuw mis, op de parkeerplaats van een supermarkt. Maxim kreeg een epileptische aanval en viel op de grond. Opnieuw nam Hanneke haar man mee naar het ziekenhuis, maar de conclusie van de arts bleef hetzelfde. Dinsdag en woensdag volgden er meer aanvallen. De huisarts nam de conclusie van het ziekenhuis over, al drong hij wel aan op het maken van een MRI-scan. Toen Maxim op donderdagochtend een aanval kreeg tijdens het ontbijt was de maat voor Hanneke vol. Ze belde opnieuw met 112 voor een ambulance. 'Dreigen met boete voor bellen ambulance' Daar werd haar zelfs gezegd dat ze niet meer mocht bellen, op straffe van een boete. Dus ging ze opnieuw zelf naar de spoedeisende hulp. Weer werden ze weggestuurd met de mededeling dat het niets ernstigs was. Pas later op de donderdag kwam het ziekenhuis op dat oordeel terug. Maxim moest onmiddellijk terugkomen. Een neuroloog constateerde uiteindelijk dat Maxim door een herseninfarct getroffen was. 'Laat je niet wegsturen' Sindsdien ligt Maxim in het Elkerliek ziekenhuis. Hanneke: "Hij wordt daar goed verzorgd. Ik ben blij dat hij in het ziekenhuis ligt nu, daar kunnen ze hem beter helpen dan ik hier thuis." Hanneke wil anderen vooral waarschuwen: "Laat je niet wegsturen als je zeker weet dat er iets ernstigs aan de hand is." Ze snapt niet dat de artsen zo laks hebben gereageerd. "Ik heb altijd geleerd dat je bij een beroerte zo snel mogelijk in actie moet komen, dat de eerste uren kritiek kunnen zijn. Nu moeten we maar afwachten wat vier dagen wachten voor schade in zijn hersenen heeft aangericht", aldus Hanneke. Het Elkerliek ziekenhuis in Helmond geeft de volgende schriftelijke reactie; "We begrijpen dat het voor de familie een heel schokkende ervaring is geweest. We leven met hen mee. We hebben inmiddels goed contact met de familie. De gebeurtenissen van de afgelopen dagen vragen natuurlijk om nader onderzoek. We zullen de familie daar van op de hoogte houden. Dit is wat we op dit moment kunnen melden."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2025 Talpa Network. Alle rechten voorbehouden. Geen tekst- en datamining.