Terug

Volg Hart van Nederland

Kabinet wil 10.000 daklozen een huis geven

Kabinet wil 10.000 daklozen een huis geven

Politiek

3 juni 2020, 09:38

Voor het einde van volgend jaar moeten 10.000 daklozen een huis hebben. Om de extra woonplekken te kunnen realiseren gaat het kabinet samenwerken met onder meer gemeenten en woningcorporaties. Dat melden staatssecretarissen Paul Blokhuis van Volksgezondheid en Tamara van Ark van Sociale Zaken woensdag. Blokhuis vindt het aantal mensen zonder dak boven hun hoofd "onacceptabel groot". Lees ook: Kabinet trekt miljoenen uit voor Utrechtse daklozen Volgens hem heeft de coronacrisis "pijnlijk duidelijk" gemaakt dat het aantal woonplekken met begeleiding voor deze groep tekortschiet. Hij kondigde eerder al aan dat het kabinet 200 miljoen euro vrijmaakt om dat te verbeteren.

Dakloosheid voorkomen

Daarnaast wil de regering voorkomen dat mensen op straat belanden. Zo moet het aantal huisuitzettingen als gevolg van schulden worden teruggedrongen. Ook wordt er werk gemaakt van meer huizen voor mensen die net uit bijvoorbeeld de gevangenis of een GGZ-instelling komen. Lees ook: Daklozen dolblij met eigen cel in oude gevangenis Maastricht ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.