nieuws
24 jan 2017, 09:31
Nederlanders zouden minder vlees moeten eten, want dat is gezonder en duurzamer. Dat zegt het RIVM dinsdag op basis van onderzoek. "Niet teveel eten, een voedingspatroon met meer plantaardige en minder dierlijke producten, en minder suikerhoudende en alcoholische dranken: dat zijn drie kansen voor een gezonder en duurzamer voedingspatroon", aldus het RIVM. "Dit zal leiden tot een lagere mileubelasting van voedsel en een daling van het aantal chronisch zieken. Het eten van minder vlees zorgt voor minder voedselinfecties." De onderzoekers geven aan dat de meeste Nederlanders gezond zijn en dat hun levensverwachting stijgt. Tegelijkertijd heeft de helft van de Nederlanders overgewicht; vooral in de lagere lagen van de samenleving. Negen op de tien Nederlanders eet te weinig groente en fruit.
Volgens de RIVM is er soms een dilemma tussen duurzaamheid, gezondheid en veiligheid. "Het is het duurzaamst als je bij vleesconsumptie het hele dier gebruikt, van kop tot staart." Dit betekent dat ook de minder goede delen van een dier moeten worden gebruikt. Dit wordt dan vaak verwerkt tot bijvoorbeeld worst. Een ander dilemma is dat we wel duurzaam willen leven, maar in de supermarkt toch vooral naar de prijs kijken.
Deel dit artikel
Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.
Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.