Terug

Volg Hart van Nederland

Feestje in DierenPark Amersfoort na geboorte luiaard

Feestje in DierenPark Amersfoort na geboorte luiaard

Dieren

6 okt 2017, 13:20

Amersfoort is een luiaard rijker. Amaka is in DierenPark Amersfoort bevallen van het jong. "Het kleintje doet het erg goed en houdt zich stevig vast aan de buik van de moeder", vertelt dierverzorger Thijs Zonnenberg. Na een dracht van tien maanden is Amaka bevallen. Luiaards doen alles hangend en op zijn kop, zo ook een bevalling. "We wisten wel dat de moeder drachtig was, maar het blijft een verrassing wanneer de kleine luiaard wordt geboren", laat Thijs weten.  "Je komt 's ochtends aan en opeens ontdek je een klein kopje in moeders vacht." Het geslacht van de nieuwkomer in de Amersfoortse dierentuin is nog niet bekend. Wanneer een jong geboren is, klimt het meteen op de buik van de moeder. "De nagels van het kleintje zijn nog niet ver ontwikkeld,  dus het jong kan nog niet goed zelfstandig hangen", legt de verzorger uit. "Over een aantal weken zal de luiaard steeds meer zelf op onderzoek gaan, maar de kleine kijkt nu al lekker eigenwijs de wereld in."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.