Terug

Volg Hart van Nederland

45 jaar later vertelt het napalm-meisje haar aangrijpende verhaal

Politiek

17 mei 2018, 22:45

Veel mensen herinneren zich de foto van het napalm-meisje tijdens de Vietnamoorlog. Kim Phuc. Die naam zegt u waarschijnlijk niets, maar u kent haar wel van de beroemde foto waarop ze als 9-jarige wegrent voor vlammen met napalm op haar lichaam. De foto werd gemaakt na een aanval van napalmbommen tijdens de Vietnamoorlog op 8 juni 1972  en ging in 1973 de hele wereld over. Fotograaf Nick Ut won er de World Press Photo en Pulitzer prijs mee.

Kim Foundation

Na Anne Frank is Kim Phuc misschien wel het bekendste oorlogskind ter wereld. Ze woont tegenwoordig in Canada, waar ze haar eigen Kim Foundation runt, een organisatie die kinderen helpt die slachtoffer zijn van oorlog. Kim heeft haar verhaal opgeschreven in een boek, dat donderdag in het Nederlands wordt gepresenteerd. De komende week reist ze nog door ons land om haar verhaal te vertellen. Foto: Hollandse Hoogte

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.