Terug

Volg Hart van Nederland

‘Ajax en KNVB wisten van hartafwijking Nouri’

‘Ajax en KNVB wisten van hartafwijking Nouri’

Sport

6 jan 2018, 08:01

Ajax en de KNVB waren al in april 2014 op de hoogte van de hartafwijking van Abdelhak Nouri. De afwijking kwam aan het licht bij een medische controle door de voetbalbond. Uit onderzoek van NRC blijkt dat de afwijking werd beoordeeld als ‘ongevaarlijk’. De informatie is toen schriftelijk met Ajax gedeeld. De familie reageert via woordvoerder en advocaat Khalid Kasem woedend: "Het nieuws dat in april 2014 bij Abdelhak een hartafwijking is geconstateerd, is voor de familie een enorme schok. Als de familie eerder kennis zou hebben gehad van een hartafwijking hadden zij aangedrongen op diepgravend vervolgonderzoek en regelmatig terugkerende tests om te beoordelen wat de aard en risico’s van een dergelijke afwijking zijn. Dit alles is niet gebeurd, zo moet de familie helaas constateren." Lees ook: Broer: ‘Leven staat in teken van Nouri’

Niet optimaal gehandeld

NRC schrijft ook dat Ajax mogelijk niet optimaal heeft gehandeld toen Nouri afgelopen zomer tijdens een oefenduel te maken kreeg met hartfalen. "De signalen dat de zorg op het veld niet adequaat is geweest, heeft de familie, veelal informeel, van verschillende medici te horen gekregen", vertelt Kasem. Kijk ook: Eerbetoon voor Nouri tijdens eerste thuiswedstrijd sinds hartaanval Omdat Ajax volgens de familie geen volledige openheid van zaken wil geven, hebben ze een letselschadeadvocaat ingeschakeld. De Amsterdamse club wil niet ingaan op het verhaal. Ze laten via een woordvoerder weten dat ze geen inhoudelijke informatie te verstrekken aangezien het een medisch en dus vertrouwelijk dossier betreft. “Daarnaast heeft onze dokter zich te houden aan het beroepsgeheim. Wij communiceren rechtstreeks met de familie Nouri over de zaken aangaande Abdelhak, en niet via de media." Deze reportage was eerder te zien bij Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.