Politiek
31 okt 2018, 07:40
Voor het eerst sinds de invoering van de Jeugdwet in 2015 is het aantal jongeren dat jeugdzorg ontvangt afgenomen. In de eerste helft van 2018 hebben bijna 337.000 jongeren in Nederland jeugdzorg gehad. Dat zijn er 11.000 minder dan in dezelfde periode in het jaar daarvoor. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In 2015 werd de verantwoordelijkheid voor jeugdzorg gelegd bij gemeenten. Daarna was er een toename te zien van het aantal cliënten, die nu in de eerste jaarhelft is omgebogen in een daling.
Op basis van dit onderzoek kan het CBS niet verklaren of de daling het gevolg is van een afnemende vraag naar jeugdzorg of dat beleidskeuzes van gemeenten of andere factoren een rol spelen. Bekijk op deze kaart van LocalFocus hoe de situatie in jouw regio is: Lees ook: Zomervakantie een hel voor kinderen in slechte thuissituatie Jeugdzorg is een verzamelnaam voor jeugdhulp, jeugdbescherming en jeugdreclassering. Het wordt gegeven aan jongeren met psychische of gedragsproblemen en kan door de rechter worden opgelegd. ANP
Deel dit artikel
Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.
Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.