Terug

Volg Hart van Nederland

'Extra bedden geestelijke gezondheidszorg voor verwarde mensen'

'Extra bedden geestelijke gezondheidszorg voor verwarde mensen'

nieuws

3 nov 2018, 10:11

Er komen meer bedden voor mensen met gevaarlijk verward gedrag. De beveiligde geestelijke gezondheidszorg krijgt er 151 bedden bij. Dat hebben de zorgverzekeraars besloten. De ggz, gemeenten, Openbaar Ministerie en Nationale Politie hadden om extra bedden gevraagd. Verwarde mensen moeten zorg krijgen, zowel op het vlak van gezondheidszorg als op veiligheid. Ze zijn vaak agressief en een gevaar voor zichzelf en hun omgeving, soms door een psychische stoornis of door een verstandelijke beperking. Vorig jaar was er een recordaantal incidenten met verwarde personen. Ook de politie luidde de noodklok. Lees ook: Weer meer meldingen personen verward gedrag Voor de verwarde personen is vaak geen plaats in een instelling. Die zeggen dat ze de mensen niet veilig kunnen opvangen en dat ze daar meer geld voor nodig hebben. Staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) had al eerder aangedrongen op overleg hierover tussen de verzekeraars en de instellingen.

Terugdringen wachttijden

Volgens Zorgverzekeraars Nederland is het een concrete stap in het terugdringen van de wachttijden en het bieden van de juiste zorg. De 151 bedden komen op de ongeveer 400 beveiligde ggz-bedden die er nu al zijn.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network. Alle rechten voorbehouden. Geen tekst- en datamining.