Terug

Volg Hart van Nederland

'Extreme make-over' voor ernstig verwaarloosde hond

Dieren

25 sep 2018, 11:14

De ernstig vervilte hond die zondag door een voorbijganger werd gevonden bij de Kralingse Plassen, is dankzij een rigoureuze scheerbeurt onherkenbaar. De hond was zo verwaarloosd dat zijn vacht één grote vastgeklitte klont haar was geworden, dus hebben zijn verzorgers bij Dierenopvangcentrum Vlaardingen hem de naam Bob gegeven. Om Bob verder leed te besparen is hij onder narcose gebracht voor de scheerbeurt, die maar liefst anderhalf uur heeft geduurd. Maar, het resultaat mag er zijn. Bob is nu keurig gekapt en 1,3 kilo (!) lichter. Hij kan ook weer gewoon lopen, wat hem door zijn zware vacht eerder veel moeite kostte. Wel heeft hij het frisjes zo zonder 1,3 kilo aan klitten, dus hij moet wel een jasje aan en die staat hem natuurlijk weergaloos. Lees ook: Zwaar vervilte hond gevonden bij Kralingse Plas: ‘Hij kan nauwelijks lopen’ Nu zijn klont haar hem niet meer in de weg zitten kon er ook worden gecontroleerd of hij een chip had, maar dat bleek niet het geval. Er wordt dus gezocht naar een nieuw baasje; zodra hij er klaar voor is wordt de melding geplaatst op de Facebook-pagina van het opvangcentrum.

Volledig ontploft

Aan animo voor Bob uiteraard geen gebrek, schrijft de opvang. "Onze mailbox is volledig ontploft en er worden ontzettend veel vragen gesteld via privéberichten en in de reacties op het vorige bericht. Het is helaas niet allemaal bij te houden, maar we doen ons best. We zijn echt enorm blij met alle support! Er zijn veel lieve mensen die een donatie willen doen voor Bob en daar zijn we natuurlijk ontzettend blij mee! Als je wilt doneren dan kan dat op rekeningnummer NL42RABO 0132871548 tnv Stichting Dierentehuis Nieuwe Waterweg." https://www.facebook.com/asielvlaardingen/posts/1942159975898489

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.