Terug

Volg Hart van Nederland

Mark zet voor zieke moeder alle zeilen bij tijdens Golden Globe Race

Sport

21 okt 2018, 21:11

Hij is twee keer bijna gekapseisd in een zware storm, raakte gewond door een rondvliegende gereedschapskist, maar zeiler Mark Slats ligt nog steeds op koers in de Golden Globe Race. Het is de zwaarste zeiltocht ter wereld en de helft van de 18 deelnemers is al uitgevallen. Mark, die meedoet om geld op te halen voor onderzoek naar kanker, waar ook zijn moeder Maria aan lijdt, laat zich daardoor de wind niet uit de zeilen nemen en zet door. Hij is inmiddels namelijk wel wat gewend: hij vestigde eerder dit jaar het wereldrecord solo- en non-stop-oceaanroeien en haalde daarmee flink wat geld op voor de Antoni van Leeuwenhoek Foundation.

Lees ook: Wassenaarse timmerman verbreekt roeirecord Zaterdagavond kwam Mark, nu de nummer twee in het klassement, aan in het Australische Hobart. Halverwege de 220 dagen durende race is dit het enige moment waarop wij en zijn moeder even konden horen hoe het met hem gaat. Wil jij Mark ook steunen zodat hij zoveel mogelijk geld ophaalt voor kankeronderzoek? Kijk dan hier.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.