Terug

Volg Hart van Nederland

Kitten 'Kitty' met tiewraps vastgebonden aan hek in Rotterdam

Kitten 'Kitty' met tiewraps vastgebonden aan hek in Rotterdam

Dieren

13 juli 2018, 14:15

Een kitten is donderdagnacht met tiewraps vastgebonden aan een hek en daar aan haar lot overgelaten. Dat gebeurde in de buurt van het Marconiplein in Rotterdam, meldt de Dierenbescherming. Agenten kwamen na de melding meteen in actie en hebben het jonge poesje uit haar benaderde positie bevrijd. Met de liefkozende naam 'Kitty' droegen agenten de kitten daarna over aan de Dierenbescherming. Lees ook: Gedumpte dode kat ligt dagenlang in de sloot "Onbegrijpelijk! Wij zijn geschokt dat er mensen zijn die een dier op deze manier een langzame en pijnlijke dood willen laten sterven," schrijft Dierenambulance medewerker Iris in een reactie.

Ernstige verwondingen

Hoewel Kitty op tijd gered kon worden, is ze er slecht aan toe. Haar bekje is beschadigd, ze heeft een wond aan haar poot en haar pootjes zijn zo opgezwollen dat de spoeddierenarts geen inschatting kon maken of ze gebroken zijn. Een dierenarts heeft haar direct pijnstillers gegeven om haar leed te verzachten. Deze constateerde ook complexe geïnfecteerde breuk in de voorpoot van het diertje. Ook werd bij haar achterpoot een herstellende breuk op de groeischijf ontdekt, die het dier al had opgelopen voordat ze werd vastgebonden.

Kitty is er nog lang niet

Kitty zal als haar infecties zijn genezen worden geopereerd. Al is ze "er nog lang niet", stelt de Dierenbescherming doelend op haar herstel. De kosten van het herstel lopen snel op en kunnen niet worden verhaald op de dader, omdat niet bekend is wie het dier heeft toegetakeld. Iedereen die Kitty wil steunen met een gift, kan terecht op deze pagina. Beeld: Dierenbescherming

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.