Terug

Volg Hart van Nederland

Ongeloof bij buurtbewoners dader Den Haag: 'Waarom is er nooit eerder ingegrepen?'

112

7 mei 2018, 18:36

De politie kan nog niets vertellen over een motief voor de steekpartij zaterdag in Den Haag. Een 31-jarige man stak drie mensen neer. De politie schoot hem daarna neer. De verdachte ligt in het ziekenhuis. De man is zowel bij de politie als bij hulpverleningsinstanties bekend ,,vanwege verward gedrag''. Wat dat precies inhoudt, zegt de politie niet. Bij zijn arrestatie riep de man 'Allahu akbar' (Allah is groot). Het is ook niet bekend hoe het met de drie slachtoffers gaat. De gewonden zijn een 21-jarige Zoetermeerder en twee Hagenaars van 35 en 41 jaar. Ze raakten ernstig gewond, maar zijn buiten levensgevaar.

Huisraad

In februari van dit jaar gooit dezelfde man nog zijn halve huisraad naar beneden. De man schreeuwde toen hard uit zijn raam, had harde muziek aan en gooide meubels en andere spullen uit zijn woning naar beneden. Verschillende mensen namen contact op met de politie die de man uiteindelijk mee hebben genomen naar het bureau. Door de rotzooi op straat moesten twee tramlijnen tijdelijk een andere route volgen. Bericht gaat verder na de video: Lees ook: Verwarde man gooit inboedel op straat in Den Haag Buurtbewoners van de 31-jarige dader snappen niet waarom de man niet eerder is geholpen. Buurvrouw Ineke: Het beangstigd mij dat deze man in februari al voor een boel herrie in de straat heeft gezorgd niet eerder is geholpen. Vervolgens steekt hij mensen neer, het is een drama, voor alle betrokkenen.'' Buurman Niels is het er mee eens dat de man eerder geholpen had moeten worden. ''Ik denk dat ze hem gewoon beter hadden moeten onderzoeken. Niet hem alleen maar als een verward persoon zien, maar ook als een verward persoon die 'Allahu Akbar' aan het schreeuwen is en die gewoon agressief is.'' Aldus Niels.

Debat

De Haagse PVV heeft een debat aangevraagd met burgemeester Pauline Krikke. De fractievoorzitters in de Haagse gemeenteraad beslissen op 17 mei of dat debat er komt.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.