Terug

Volg Hart van Nederland

Eis OM: 12 jaar voor doodslag op Abderahim Maihouane

112

6 sep 2018, 14:33

Waarom moest zijn oudere broer dood? Op die vraag hoopte Kamal Maihouane vandaag antwoord te krijgen bij de rechtbank in Maastricht. Veel wijzer werden Kamal en zijn familie helaas niet van de verklaringen die verdachte Abbas Al S. aflegde. Het OM achtte het uiteindelijk niet bewezen dat het om moord ging en eist 12 jaar cel voor doodslag van Abderahim Mahihouane, door familie en vrienden liefkozend 'Abdi' genoemd.

Bekijk hierboven de emotionele verklaring van Abdi's broer Kamal. 

Abderahim werd in april vorig jaar in een loungebar in Sittard doodgeschoten. Pas maanden later kon een verdachte, Abbas Al S. worden opgepakt. Hij ontkent iets te maken te hebben met de zaak. Lees ook: Stille tocht voor doodgeschoten Abderahim Onderzoek laat zien dat DNA van S. onder een nagel van slachtoffer Abdi is gevonden. Hij werd geraakt door 3 kogels: 2 in zijn arm en 1 in zijn bekken, waardoor hij overleed. "Volgens twee getuigen die in de bar werken, was het café gesloten. Een groep zou binnen zijn gekomen en een medewerkster met een wapen onder schot hebben gehouden. In de wc werd Abdi doodgeschoten", twittert HvNL-verslaggever Esther Monsma vanuit de rechtbank.

Onwel

Zowel Kamal als zijn moeder zijn vreselijk gespannen. De moeder van Kamal en Abderahim werd in de rechtszaal onwel toen ze de verdachte zag, waardoor iedereen de zaal moest verlaten. Ze is daarop naar huis gegaan. Als S. even later nogmaals stelt van niets te weten, zegt dat hij het heel erg vindt dat hij beschuldigd wordt en dat hij meeleeft met de familie, en met Abderahim's broertje.

Emotionele verklaring Kamal

Daarop staat Kamal (die eerder in Hart van Nederland te zien was omdat hij al jaren strijdt voor de postcodemiljoenen die hij misliep) op en verlaat hij de rechtszaal, om later terug te komen om zijn verklaring voor te lezen. Maar het wordt hem teveel en opnieuw verlaat hij de zaal. Al snel komt hij toch terug om zijn verklaring voor te lezen. "Ik weet dat je er niet meer bent, maar het gemis van jou maakt me kapot... Dit had jou nooit mogen overkomen, dit had nooit mogen gebeuren", zegt hij. "Geen enkele straf zal goed zijn voor de dader, die hier zit vandaag... Hij heeft jouw leven ontnomen en dat zullen we nooit vergeten of vergeven." Lees ook: Persoonlijk drama voor ‘pechvogel’ Kamal

'Zoon was mijn alles'

De verklaring van Abderahim's moeder wordt voorgelezen door de advocaat van de familie. "Mijn zoon was mijn alles.... Mijn leven is gestopt op het moment dat zijn leven stopte. Ik draag zoveel pijn angst en verdriet met mij mee...  Niemand heeft het recht om iemand van het leven te beroven. Mijn grootste angst is dat de verdachte niet bestraft zal worden. Mijn moederhart schreeuwt om gerechtigheid." Terwijl de verklaring wordt voorgelezen, huilt de familie op de tribune. Ook de zus van Abderahim en Kamal heeft haar gevoelens op papier gezet. "Het is mooi om te zien hoeveel mensen om je geven en pijnlijk om te zien hoeveel mensen je dagelijks missen. Je was een beste vriend. We missen je vrolijkheid. Ik mis alles aan je." Volg hier het rechtbankverslag van Esther Monsma https://twitter.com/estherhvnl

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.