Terug

Volg Hart van Nederland

Stadhuis in Haarlem nog strenger beveiligd na bedreiging burgemeester

Politiek

18 okt 2018, 18:08

Het stadhuis in Haarlem wordt in opdracht van het Openbaar Ministerie nog strenger bewaakt, meldt Noordhollands Dagblad. De aangescherpte maatregelen zijn in een brief van het griffiebureau ter kennis gebracht aan de gemeenteraad. De maatregelen volgen op de bedreigingen aan het adres van burgemeester Jos Wienen, die daardoor op een schuiladres moest onderduiken. Lees ook: Bedreigde burgemeester is Haarlemmers ‘dankbaar voor steun’ Met ingang van donderdag is ook de personeelsingang aan de Jacobijnestraat gesloten. Voorheen kon het personeel daar ondanks bewaking nog wel naar binnen. De fietsenstalling voor het personeel mag evenmin meer worden gebruikt. Lees ook: Ollongren en Rutte leven mee met ondergedoken burgemeester Haarlem De vergaderzalen en fractiekamers waren tot donderdag vrij toegankelijk, maar hebben inmiddels een toegangssysteem gekregen. Het is nog onduidelijk wat de gevolgen zijn voor de openbare raadsvergadering van donderdagavond.

Extra check op woningen burgemeesters

Vanwege de bedreigingen van de burgemeester in Haarlem krijgen alle burgemeesters in Nederland een veiligheidsscan van hun woning. Dat heeft minister Ollongren van Binnenlandse Zaken besloten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.