Terug

Volg Hart van Nederland

Naast songfestival gaat Rotterdam ook voor Tour de France

Naast songfestival gaat Rotterdam ook voor Tour de France

Politiek

8 juli 2019, 11:58

Rotterdam wilt niet alleen het Eurovisiesongfestival naar de havenstad halen, maar ook de Tour de France. Inmiddels heeft de gemeente al met de directie gesproken over de plannen. De hoop is dat 2023 de tour start in Rotterdam. "Wij gaan voor 2023, 2024 en 2025", vertelt sportwethouder Sven de Langen tegen RTV Rijnmond. In 2010 begon ook al de Ronde van Frankrijk in de stad van De Langen. " Er zit minimaal dertien jaar tussen. Dat is geen probleem." De gemeente verwacht dat de kansen reëel zijn. Zeker nu Mike Teunissen het geweldig doet tijdens deze Tour de France. De wielrenner is op dit moment de beste en draagt de gele trui.

Wethouder @SvendeLangen fietst vandaag in peloton naar Brussel: 'Dit doen we om met enthousiasme te tonen dat #LeGrandDepart perfect past bij onze fietsstad!' #Rotterdam wil de tourstart in ‘23, ‘24 of ‘25 organiseren. Bgm Aboutaleb gaf het startschot voor de fietstocht. #TDF pic.twitter.com/qkksEETiAB

— B en W Rotterdam (@College010) 5 juli 2019

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.