Terug

Volg Hart van Nederland

Nieuwe exotische muggensoort gevangen in Lelystad

Nieuwe exotische muggensoort gevangen in Lelystad

Dieren

26 juni 2019, 11:38

Wetenschappers hebben in Lelystad een exotische mug gevangen die sterk lijkt op de Aziatische tijgermug. De Aedes flavopictus leeft normaal gesproken in Japan en Korea en het is de eerste keer dat deze mug buiten zijn leefgebied gezien is. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit laat weten direct dezelfde maatregelen te treffen die ook van toepassing zijn bij het aantreffen van de Aziatische tijgermug. Dit betekent dat op het betreffende bedrijf en in de directe omgeving alle volwassen (exotische) muggen worden bestreden.

Via banden en bamboe

Hoe het insect in Nederland terechtgekomen is, is nog niet duidelijk. De NVWA gaat dit nog onderzoeken. Van andere exotische muggen is bekend dat zij ons land kunnen bereiken via internationale transporten van bijvoorbeeld gebruikte banden en bamboeplantjes. Lees ook: Aziatische tijgermug aangetroffen in Eindhoven Het bestrijden van de exoten is belangrijk om te voorkomen dat ze zich hier vestigen en ziektekiemen overbrengen. Op dit moment komen er in Nederland geen ziektes voor die door muggen worden overgedragen. Voor zover bekend is dit bij de Aedes flavopictus ook niet het geval. Foto: Aziatische tijgermug (archief)

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.