Terug

Volg Hart van Nederland

Rudi Lubbers keert zo snel mogelijk terug naar Nederland

nieuws

3 feb 2019, 14:22

Rudi Lubbers komt snel terug naar Nederland. Hij hoopt binnenkort van het Nederlandse consulaat in Bulgarije een noodpaspoort te krijgen. Dat vertelt Rini Wagtmans aan Hart van Nederland. Oud-wielrenner Wagtmans coördineert de hulpactie voor de aan lager wal geraakte oud-bokser en heeft contact met het ministerie van Buitenlandse Zaken. Wanneer Lubbers precies terug kan keren, weet Wagtmans nog niet. Lees ook: Rudi Lubbers na hereniging met zoon in Bulgarije: “Heb zin om een potje te boksen” Vorige week bleek uit een documentaire van Andere Tijden Sport dat Lubbers en zijn partner Ria leven in een kapot busje op het platteland in Bulgarije, onder erbarmelijke omstandigheden. Ria gaat ook naar Nederland, maar pas als haar gezondheid dat toelaat. Zoon Marco Lubbers vloog zo snel mogelijk naar Bulgarije om zijn vader te vinden en om zorg voor zijn partner Ria in te schakelen. Beide mannen zijn zich rot geschrokken over alle ophef die de documentaire heeft veroorzaakt maar zijn blij nu elkaar weer te zien. ''We moeten nu weer het leven van mijn vader en Ria op de rails zien te krijgen, we zien wel wat de toekomst ons brengt.''

Honden van Lubbers

Er wordt ook gedacht aan de honden die het stel had in en rondom het busje. Arie Grinsven, die contact heeft met Wagtmans, heeft de honden zondag opgehaald en tijdelijk ondergebracht in een hondenkennel. Lees ook: Weldoener Arie maakt zich hard voor geschikte opvanglocatie voor honden Rudi Lubbers Met het geld dat is opgehaald door de crowdfundingsactie worden de honden naar Nederland gebracht om herenigd te worden met hun baasjes. Inmiddels is er al ruim 19.000 euro opgehaald voor Rudi.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.