Terug

Volg Hart van Nederland

Speelgoedketen Intertoys failliet verklaard, onzekere toekomst voor personeel

Speelgoedketen Intertoys failliet verklaard, onzekere toekomst voor personeel

nieuws

21 feb 2019, 13:16

De grootste speelgoedketen van Nederland is definitief failliet. Er wordt druk gekeken naar een mogelijk doorstart van de keten. Hierbij wordt er met meerdere partijen gesproken. De toekomst van de ruim 3000 medewerkers ziet er niet goed uit. Het ontslag voor het personeel is aangevraagd.

Veel concurrentie

De winkels blijven voorlopig nog wel gewoon open. Vorige week vroeg de speelgoedketen nog een uitstel van betaling aan. Naar eigen zeggen kampt het bedrijf met aanhoudende zware marktomstandigheden, waardoor een “stevige herstructurering” van de organisatie noodzakelijk is. Lees ook: Intertoys in moeilijkheden: speelgoedwinkel vraagt uitstel van betaling aan Naast veel concurrentie van onlinewinkels, die ook speelgoed en games verkopen, ondervindt de keten ook meer concurrentie van winkels zoals Action die ook speelgoed aanbieden.

Blokker

De speelgoedketen maakte jarenlang deel uit van Blokker Holding, totdat Intertoys in 2017 werd verkocht aan de Britse investeerder Alteri. Onder de nieuwe eigenaar werden tal van vernieuwingen doorgevoerd. Denk aan een nieuw IT-platform en aanpassingen in de leveringsketen. Volgens een zegsman was er jarenlang amper geïnvesteerd in de webwinkel. Inmiddels is duidelijk dat er meer nodig is dan de inhaalslag van de afgelopen veertien maanden. Intertoys heeft circa driehonderd winkels in Nederland en België, twee distributiecentra en een hoofdkantoor in Amsterdam. Daarnaast kent Intertoys nog ruim honderd franchisenemers in Nederland. Er werken meer dan 3200 mensen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.