Terug

Volg Hart van Nederland

Voormalig PVV-Kamerlid Joram van Klaveren bekeert zich tot de islam

Voormalig PVV-Kamerlid Joram van Klaveren bekeert zich tot de islam

Politiek

4 feb 2019, 16:02

Voormalig PVV-Kamerlid Joram van Klaveren is moslim geworden. Van Klaveren bestreed de islam jarenlang te vuur en te zwaard, maar is radicaal van gedachten veranderd, meldt hij in een interview met NRC Handelsblad. Van Klaveren, die uit een protestants-christelijk nest komt, zat vanaf 2010 vier jaar lang voor de PVV in de Tweede Kamer. In 2014 brak hij met de partij van Geert Wilders, maar hij wilde zijn Kamerzetel niet opgeven.

VoorNederland

Samen met lotgenoot Louis Bontes probeerde hij een nieuwe rechts-populistische partij van de grond te krijgen. Maar met VoorNederland, zoals die partij ging heten, lukte het bij lange na niet om in 2017 opnieuw in de Kamer te komen. ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.