Terug

Volg Hart van Nederland

'Waslijst aan misstanden' bij belaagde varkenshouderij in Boxtel

'Waslijst aan misstanden' bij belaagde varkenshouderij in Boxtel

Dieren

15 mei 2019, 09:53

Animal Rights vraagt woensdag inspectierapporten op bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit over de varkenshouderij in Boxtel, die eerder deze week werd bezet door dierenactivisten. Volgens de dierenwelzijnsorganisatie is er een "waslijst aan misstanden" over het bedrijf, terwijl de eigenaar "alleen als slachtoffer ten tonele wordt gevoerd". Volgens Animal Rights probeerde het bedrijf in juli vorig jaar stil te houden dat er 1200 varkens in een stal in Haaren waren gestikt nadat het ventilatiesysteem was uitgevallen. Ook zouden er stallen zijn gebouwd die veel groter waren dan volgens de bouwvergunning was toegestaan. Lees ook: Varkens mogelijk geruimd na bezettingsactie dierenactivisten in Boxtel Het bedrijf zou in het verleden ook 20.000 varkens hebben laten ruimen, omdat hij in zijn varkensvoer suikerwater vervuild met een bepaald hormoon verwerkt had. Daardoor waren de dieren niet meer geschikt voor consumptie en waren ze dus "economisch waardeloos".

Topje van de ijsberg

"Het zou zomaar het topje van de ijsberg kunnen zijn", aldus Animal Rights. De organisatie dient een zogeheten Wob-verzoek (Wet openbaarheid van bestuur) in bij de NVWA.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.