Terug

Volg Hart van Nederland

LIVEBLOG | Medewerkers longafdeling ziekenhuis Rijnstate besmet met corona

LIVEBLOG | Medewerkers longafdeling ziekenhuis Rijnstate besmet met corona

Milieu en Gezondheid

23 okt 2020, 07:05

De tweede coronagolf stopt vooralsnog nog niet. Het aantal besmettingen blijft in rap tempo oplopen en de ziekenhuizen liggen steeds voller met coronapatiënten. Ondertussen is Nederland in een 'gedeeltelijke lockdown'. Volg hier het laatste nieuws. – Aantal nieuwe bevestigde coronabesmettingen op vrijdag: 10.007**, dat zijn er 724 meer dan donderdag – Huidig aantal coronapatiënten in het ziekenhuis op vrijdag: 2.073, dat zijn er 70 meer dan donderdag – Huidig aantal coronapatiënten op de intensive care op vrijdag: 472, dat zijn er 9 meer dan donderdag – Aantal gemelde sterfgevallen tot nu toe: 6.919** – Check hier het aantal coronabesmettingen in jouw gemeente

Update 21:20 - Meerderheid voorstander van algehele lockdown

Een kleine meerderheid van de Nederlanders vindt dat het land snel een paar weken in een volledige lockdown moet gaan. 56 procent van de inwoners ziet dat als beste oplossing om de stijgende coronacijfers tegen te gaan. Dat blijkt uit een onderzoek van Hart van Nederland onder ruim 2500 mensen. Het RIVM maakte bekend dat er sinds donderdag meer dan 10.000 besmettingen zijn bijgekomen. De maatregelen die sinds 14 oktober van kracht zijn, hebben nog weinig effect. Volgens Rutte is het nog te vroeg om te zien of de maatregelen zin hebben gehad. "Dat kan je pas over een paar dagen zien", vertelde de premier tijdens zijn wekelijkse persconferentie vrijdagmiddag. Lees hier verder.

Update 19:01 - Medewerkers longafdeling ziekenhuis Rijnstate besmet met corona

Medewerkers van een verpleegafdeling Longgeneeskunde van het ziekenhuis Rijnstate in Arnhem zijn besmet met het coronavirus. Op deze afdeling worden geen coronapatiënten verzorgd, meldt het ziekenhuis. Het ziekenhuis heeft daarom extra voorzorgsmaatregelen genomen. "Patiënten van die afdeling worden extra getest. Ook medewerkers die langdurig in contact hebben gestaan met deze patiënten worden extra getest. Daarnaast wordt de afdeling extra schoongemaakt", staat op de website van Rijnstate. Het is nog niet duidelijk waar deze besmettingen vandaan komen. Er loopt een onderzoek naar de herkomst.

Update 18:27: Record in Twente: 117 coronagevallen per 100.000 inwoners

Nog nooit heeft een veiligheidsregio naar verhouding zo veel positieve coronatests gehad als Twente vrijdag. In de streek werden 740 nieuwe gevallen geregistreerd. Dat komt neer op 117,2 meldingen per 100.000 Tukkers. Enschede noteerde afgelopen etmaal 181 positieve tests. Dat is na de vier grote steden het hoogste aantal van heel Nederland. In Almelo kwamen er 78 gevallen bij en in Hengelo 76. De gemeente Dinkelland had naar verhouding het hoogste aantal nieuwe gevallen binnen Twente, met 196 per 100.000 mensen. In Twente komen de laatste week sowieso veel coronabesmettingen aan het licht. Begin oktober had Twente het laagste risiconiveau (waakzaam), sinds woensdag geldt er juist het vierde en hoogste risiconiveau (zeer ernstig). Twente is de enige streek in de vier noordelijke provincies met die status. Het is niet bekend waardoor Twente zo veel meer gevallen heeft dan de rest van het land.

Update 17:44 - Nieuwe afspraken moeten voorkomen dat acute zorg in geding komt

Nieuwe afspraken tussen het kabinet en verschillende spelers in de zorg moeten voorkomen dat acute zorg en 'kritieke planbare zorg', die binnen zes weken moet plaatsvinden, in het geding komen. Dat meldt minister Tamara van Ark (Medische Zorg). Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS), dat wordt geleid door Ernst Kuipers, krijg meer bevoegdheid. Per week wordt een schatting gemaakt over hoeveel coronapatiënten een regio kan verwachten. Dit wordt gecommuniceerd aan de Regionale Acute Zorgketens (ROAZ'en). "Hierdoor weet elk ziekenhuis waar het aan toe is", zei minister Tamara van Ark (Medische Zorg) vrijdag tijdens een persmoment op haar ministerie. Deze prognoses zijn niet vrijblijvend, benadrukte Van Ark. Van de capaciteit die elk ziekenhuis heeft, neemt het LCPS "een eerste hapje eruit. Dat doe je voor het nationaal belang", aldus de minister. "Indien nodig moeten ziekenhuizen hun covid-zorg opschalen." Kuipers zegt te hopen dat dwang uiteindelijk niet nodig blijkt. "Wat ziekenhuizen terecht vragen, is als ze patiënten overnemen, of ze dat evenredig doen met alle anderen. Wat we graag willen laten zien is dat iedereen dat naar rato doet. Ik ga ervan uit dat met goede informatie er bij iedereen de bereidheid is om mee te werken, en die dwang niet nodig is", verwacht Kuipers.

Update 17:37 - Burgemeesters: ga niet in Duitsland uit eten

Nederlanders gaan nog steeds graag de grens met Duitsland over om daar in een restaurant te eten. Dat horen de burgemeesters van Nederlandse grensgemeenten van hun Duitse collega's. Daarom roepen de voorzitters van de veiligheidsregio's Gelderland-Midden en Noord- en Oost-Gelderland hun inwoners vrijdag nog eens dringend op om thuis te blijven. "Beperk alle reisbewegingen, ook van en naar Duitsland", aldus Ton Heerts, burgemeester van Apeldoorn en Ahmed Marcouch, burgemeester van Arnhem. In Duitsland is de horeca gewoon geopend. Er gelden de gebruikelijke coronarichtlijnen en bezoekers moeten hun gegevens noteren. In de deelstaat Noordrijn-Westfalen, waar een groot deel van Nederland aan grenst, mogen Nederlanders maximaal 24 uur verblijven zonder speciale maatregelen als een meldplicht of een recente negatieve coronatest.

Update 17:01 - Eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro voor horecaondernemers

Er komt een eenmalige extra uitkering voor horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn. De hoogte van het bedrag dat ze uiteindelijk gaan krijgen staat nog niet vast en kan per horecazaak verschillen. De hoogte gaat onder andere afhangen van hoe groot het bedrijf is. Maar gemiddeld zou het neerkomen op zo'n 2.500 euro. Dat bevestigen Haagse ingewijden aan Hart van Nederland na berichtgeving van de NOS. De maatregel maakt deel uit van aanpassingen van het derde steunpakket van het kabinet. Verder wordt het aantal bedrijven dat in aanmerking komt voor de tegemoetkoming vaste lasten (TVL) verder uitgebreid. Lees hier verder.

Update 16:56 - Horecabranche noemt alcoholklok voor hotels 'symboolpolitiek'

De horecabranche heeft geen goed woord over voor het kabinetsbesluit om een alcoholklok voor hotels in te voeren. "Wederom het toppunt van symboolpolitiek", zegt directeur Dirk Beljaarts van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Volgens hem doet het kabinet dit alleen maar om daadkrachtig over te komen. Maar dat is voor de bühne, vindt de horecaman. "Dit gebeurt naar aanleiding van feestende jongeren die op hotelkamers alcohol hebben gedronken. Maar dat was een incident. Het is ongekend om alle 2500 hotels in Nederland daarvoor te straffen." Voortaan mag er in hotels na 20.00 uur geen alcohol meer worden geschonken of worden genuttigd in de publieke ruimten. Ook worden er geen alcoholische dranken meer gebracht door de roomservice. Lees hier verder.

Update 16:28 - Rutte: we zien dat mensen voorzichtiger zijn geworden

De meest recente coronacijfers geven "weinig reden tot juichen", zegt premier Mark Rutte, maar hij ziet wel dat mensen "voorzichtiger zijn geworden" sinds het aankondigen van de 'gedeeltelijke lockdown'. Vooral het openbaar vervoer is volgens hem rustiger en "het wegverkeer is iets minder, dus je ziet wel effect". Het pakket aan maatregelen dat op 13 oktober werd aangekondigd, moet eind volgende week in de dagelijkse besmettingscijfers duidelijk te worden. Op basis daarvan kijkt het kabinet welke extra maatregelen eventueel nodig zijn. Maar Rutte ziet wel "in verplaatsingcijfers en andere secundaire data" dat er minder bewegingen zijn. Dat was voor het kabinet een belangrijk punt bij het aankondigen van de gedeeltelijke lockdown.

Update 15:57 - Hotels mogen na 20.00 uur geen alcohol schenken, verbod gaat vanavond in

Het verbod om geen alcohol te schenken, te verkopen of te nuttigen gaat vrijdagavond ook gelden voor hotels. Dat meldt een woordvoerder van het kabinet aan het ANP. De maatregel gaat vanavond in om 20.00 uur. Met de maatregel trekt het kabinet één lijn met het verbod op de verkoop van alcoholische dranken in winkels tussen 20.00 en 07.00 uur. De horeca is sinds vorige week gesloten en voor winkels is de verkoop van alcohol na 20.00 uur niet meer toegestaan. De enige plek buitenshuis waarvoor een uitzondering werd gemaakt, waren de hotels. Zij mogen hun restaurant en bar openhouden, omdat het voor hotelgasten niet mogelijk is zelf in de kamer voor eten of drinken te zorgen, zo redeneert het kabinet. De hotels mochten ook na 20.00 uur alcohol schenken aan hun gasten, maar daar komt nu dus voorlopig een einde aan. Aanleiding is de verwarring die er in sommige gevallen ontstond. Ook maakten mensen er soms misbruik van, wat leidde tot overlast, aldus een woordvoerder van het nationaal kernteam crisiscommunicatie Covid-19.

Update 15:49 - Bewoners woonzorgcentrum in Leeuwarden besmet met coronavirus

Veertien bewoners en drie medewerkers van woonzorgcentrum De Hofwijck in Leeuwarden zijn besmet met het coronavirus. Alle 93 bewoners van het zorgcentrum zitten in quarantaine. Tot en met vrijdag 30 oktober is er geen bezoek welkom op de locatie, om verspreiding van het virus tegen te gaan. Begin deze week werd bij een aantal bewoners en medewerkers het virus al vastgesteld en op donderdag is iedereen getest. De medewerkers dragen nu beschermende kleding bij het verplegen van alle bewoners.

Update 15:44 - 'Gemeenten vinden creatieve oplossingen voor vergaderingen'

Gemeenten hebben de afgelopen maanden meerdere creatieve oplossingen gevonden om de raadsvergaderingen zo normaal mogelijk door te laten gaan. De website WaarVergaderen.nl meldt na een rondgang bij 32 gemeenten met meer dan 100.000 inwoners dat zeven gemeenten vergaderingen hebben gehouden op externe locaties. De gemeenteraad van Leiden kwam eenmaal bijeen in museum Naturalis. Zo kon de volledige raad erbij zijn, net als ondersteunend personeel, pers en publiek. Dat kostte Leiden 20.000 euro. Alkmaar en Leeuwarden waren aanzienlijk minder kwijt aan het huren van een andere locatie, respectievelijk 3200 en 1200 euro. De vijf andere gemeenten die elders bijeenkwamen, hebben niet laten weten hoe duur dat was. Veel raadsvergaderingen worden deels digitaal gehouden. Twintig van de 32 ondervraagde gemeenten houden de vergadering digitaal. Rotterdam zegt bijvoorbeeld dat er geen locatie is met genoeg ruimte om alle raadsleden bijeen te krijgen. "We willen landelijk beleid voor thuiswerken zoveel mogelijk volgen. Als gemeente hebben wij een voorbeeldfunctie."

Update 15:25 - De Jonge: begin volgende week duidelijkheid over persconferentie

Het is nog niet zeker of premier Mark Rutte en coronaminister Hugo de Jonge weer een persconferentie geven over de aanpak van het virus en het aantal besmettingen. De Jonge geeft aan hier maandag waarschijnlijk meer over te weten. Het aantal nieuwe besmettingen loopt snel op, maar eventuele effecten van het meest recente pakket maatregelen dat half oktober werd aangekondigd, zouden pas volgende week te zien zijn. Volgens de minister liggen "alle scenario's op tafel" als het aantal nieuwe besmettingen dat per dag wordt gemeld niet langzaam omlaaggaat. Hij wijst op maatregelen die in het voorjaar tijdens de 'intelligente lockdown' zijn genomen maar nu nog niet. Voorafgaand aan de ministerraad op vrijdag hielden verscheidene ministers crisisberaad. Naar verwachting zal een groep bewindspersonen en experts elkaar zondag ook op het Catshuis spreken, en volgt er een bijeenkomst van het Outbreak Management Team (OMT) op maandag. Op die dag wordt ook bekendgemaakt of de persconferentie op dinsdag doorgaat. Mocht die toch worden gehouden, betekent dat niet direct dat er grote ingrijpende maatregelen volgen. Rutte en De Jonge gebruikten eerdere persconferenties om Nederlanders te herinneren aan de regels en om specifieke punten aan te kaarten.

Update 14:17 - Afgelopen 24 uur voor het eerst meer dan 10.000 positieve coronatests gemeld

Voor het eerst is het aantal nieuwe coronagevallen in een etmaal boven de 10.000 uitgekomen. Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend zijn 10.007 positieve tests geregistreerd, en dat is opnieuw een dagrecord. Op donderdag meldde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 9281 besmettingen. Het waren er aanvankelijk 9283, maar dat aantal is bijgesteld. In de afgelopen zeven dagen zijn meer dan 60.000 nieuwe besmettingen gemeld. Sinds het begin van de uitbraak zijn ruim 270.000 mensen in Nederland positief getest. Het aantal sterfgevallen steeg met 47. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen de afgelopen 24 uur zijn overleden. Zulke informatie wordt soms met wat vertraging doorgegeven. Tussen woensdagochtend en donderdagochtend waren 46 sterfgevallen gemeld. De veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond had de meeste nieuwe gevallen. In de regio zijn 1051 mensen positief getest, onder wie 558 inwoners van Rotterdam zelf. In de provincie Utrecht kwamen 928 gevallen aan het licht. In Amsterdam-Amstelland bleken 894 mensen het virus te hebben opgelopen, onder wie 743 Amsterdammers. In Twente werden 740 mensen positief getest en in Haaglanden 728. Op Schiermonnikoog is een tweede besmetting vastgesteld. Het Waddeneiland was tot voor kort de laatste nog coronavrije gemeente van Nederland.

Update 13:27 - Wachttijden voor coronatest landelijk sterk gedaald

De wachttijden voor het laten afnemen van een coronatest zijn sinds 5 oktober sterk gedaald. Wie op dit moment telefonisch of online een afspraak voor een test maakt, moet gemiddeld 56 uur wachten op de uitslag. Op 4 oktober was dat nog 90 uur. Dat meldt de koepelorganisatie GGD GHOR Nederland vrijdag. De testcapaciteit is vanaf 5 oktober opgeschaald, onder meer door de inschakeling van buitenlandse labs. Waar er op 4 oktober nog 30.000 tests per dag konden worden afgenomen, loopt dat aantal nu op richting de 50.000, aldus een woordvoerder van de GHOR. "Het aanbod van tests is nu groter dan de vraag", aldus de woordvoerder.

Update 10:16 - Binnen drie uur 10.000 aanmeldingen Limburgs corona-onderzoek

In drie uur tijd hebben zich vrijdagochtend 10.000 mensen aangemeld voor een groot Limburgs corona-onderzoek. De aanmelding stond vanaf 08.30 uur vrijdagochtend open, om 11.30 uur liet de GGD weten dat zich al 10.000 Limburgers van 18 jaar en ouder hadden ingeschreven. Dat is het maximum aantal voor deelname aan het corona-onderzoek. Mensen kunnen zich nog steeds aanmelden, maar komen dan op een reservelijst te staan. "Het gaat hard", maakte hoofd infectieziekten Christian Hoebe van de GGD Zuid-Limburg vrijdagochtend bekend. De deelnemers kunnen zich in Maastricht, Landgraaf, Urmond of Venlo laten testen op antistoffen tegen het virus. Het onderzoek is in handen van de GGD, de provincie Limburg en academisch ziekenhuis Maastricht UMC+. Deelnemers krijgen binnen vier weken bericht wanneer ze bloed kunnen laten prikken. "Hier word ik heel enthousiast van", zei Hoebe. "Ook de deelnemers zijn enthousiast, gezien de snelle aanmeldingen. Het voldoet aan een behoefte. Veel mensen die tijdens de eerste coronagolf klachten hadden, konden zich toen niet laten testen. Zij hebben baat bij dit onderzoek, maar ook het wetenschappelijk onderzoek profiteert ervan. Uit het onderzoek kunnen we beleidsadviezen formuleren." Er is inmiddels een reservelijst aangemaakt voor nog eens 3000 deelnemers, zei Hoebe. "Sommige mensen haken af of komen niet opdagen. Dan komen mensen op de reservelijst in aanmerking, zodat we toch aan de 10.000 deelnemers komen." "Het gaat wel even duren", waarschuwt Hoebe. "Voor de kerst zijn we klaar met het onderzoek, dan volgt veel werk in onder meer het goed controleren van de data. Ergens begin volgend jaar hopen we de resultaten te kunnen bekendmaken." Volgens de onderzoekers moeten de resultaten straks belangrijke informatie geven voor inwoners, beleidsmakers en wetenschappers over het virus en de verspreiding ervan. Daarbij kunnen deelnemers te weten komen of zij eerder door corona zijn besmet. "We hopen beter zicht te krijgen op de redenen waarom Limburg zo erg geraakt is in de eerste golf. Welke factoren waren van invloed op besmetting, wat was de rol van publieke evenementen zoals carnaval of stadionbezoek", aldus Maastricht UMC+. Ook worden bestaande klachten onderzocht en hoe lang klachten aanhouden. Het onderzoek bestaat uit een online vragenlijst en een bloedtest naar antistoffen. De bestaande GGD testlocaties worden met een extra teststraat ingericht voor de bloedtest naar eventuele antistoffen van het coronavirus.

Update 09:20 - Eerste coronapatiënten overgebracht naar Duitsland

Voor de eerste keer in de tweede golf worden coronapatiënten overgebracht naar ziekenhuizen in Duitsland. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). De verplaatsing moet de druk op Nederlandse ziekenhuizen verminderen. De helikopter met de eerste patiënt moet vrijdag rond 9.30 uur opstijgen bij het Flevoziekenhuis in Almere. De patiënt gaat naar een ziekenhuis in Münster. Daarna gaat de helikopter terug om een tweede patiënt uit Almere naar Münster te brengen. Dat de eerste patiënten vanuit Almere naar Duitsland gaan, is bewust. Ziekenhuizen in de regio Noordwest, waar Almere onder valt, hebben veel moeite om de toestroom aan patiënten bij te houden. "Het is daar heel vol, het water staat ze aan de lippen", aldus het LCPS. Op zaterdag worden waarschijnlijk twee patiënten vanuit de zorgregio Zuidwest (Rotterdam, Dordrecht en Zeeland) naar Duitsland overgebracht, en op zondag twee patiënten uit de regio Midden (Utrecht en omstreken).

Update 07:56 - Theater Carré opent toch de deuren voor dertig bezoekers

Koninklijk Theater Carré in Amsterdam gaat toch open voor dertig bezoekers, het maximum aantal volgens de nieuwe, strengere coronaregels. Dat zegt directeur Madeleine van der Zwaan vrijdag in de Volkskrant. Toen onlangs bekend werd dat vanwege het virus publiek niet meer dan dertig koppen mag tellen ging, net als veel theaters en zalen, ook Carré dicht. Maar vanaf volgende week zaterdag kan het publiek er toch terecht voor de Britse theatrale audio-installatie Blindness.

Update 07:05 - 'Ziekenhuispersoneel moet blijven werken na melding corona-app'

Van zorgmedewerkers in ziekenhuizen wordt verwacht dat ze blijven werken als ze via hun corona-app zien dat ze in aanraking zijn geweest met iemand die besmet is. Dat is het beleid van de NVZ, de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen, meldt Trouw. Reden is dat de ziekenhuismedewerkers niet gemist kunnen worden. Ze moeten dan wel extra beschermingsmiddelen krijgen om besmetting van anderen tegen te gaan. "De zorg heeft de ruimte om op basis van professionele inschatting en ervaring van de zorgverlener in specifieke situaties beredeneerd af te wijken", aldus het ministerie van Volksgezondheid in de krant. Het ministerie kan leven met het afwijkende beleid van ziekenhuizen. In het algemeen is het dringende advies bij een melding op de corona-app juist om tien dagen in quarantaine te gaan. Lees ook: CoronaMelder-app al bijna 2,7 miljoen keer gedownload Uit onderzoek blijkt volgens het ministerie dat er genoeg persoonlijke beschermingsmiddelen beschikbaar zijn voor de tweede coronagolf, zowel bij regulier als preventief verbruik.

Update 06:00 - 'Help kankerpatiënten, houd je aan coronamaatregelen'

KWF Kankerbestrijding en de Taskforce Oncologie roepen iedereen in Nederland nadrukkelijk op zich aan de coronamaatregelen te houden. KWF en de taskforce, waarbij tal van organisaties zijn aangesloten die zich bezighouden met de zorg voor kankerpatiënten, zijn bezorgd dat de sterke toename van het aantal coronapatiënten gevolgen zal hebben voor de oncologische zorg. "We zien dat het niet goed gaat, de druk op de zorg neemt alsmaar toe", zegt directeur van KWF Johan van de Gronden. "Daarom vraag ik aan iedereen: wil je echt iets doen voor kankerpatiënten, houd je dan aan de coronamaatregelen." Als het aantal besmettingen daalt, zal uiteindelijk ook het aantal opnames weer dalen, waardoor de reguliere zorg op peil kan blijven. Ziekenhuizen zeggen steevast dat de spoedeisende en oncologische zorg gewoon doorgaat, terwijl planbare zorg wordt teruggeschroefd, maar de organisaties wijzen erop dat tijdens de "eerste golf" het aantal kankerdiagnoses is gedaald. De achterstand die toen ontstond, is volgens hen nog niet ingelopen. "Het is dus van het grootste belang dat de oncologische zorg ook in de komende maanden kan blijven doorgaan." Bevolkingsonderzoeken die kanker vroeg moeten opsporen, lopen momenteel wel door. "Ook blijft het van belang dat mensen op tijd naar de huisarts gaan, ook bij milde klachten. Hoe eerder kanker wordt opgespoord, hoe beter de vooruitzichten zijn", benadrukken KWF en de Taskforce Oncologie. De organisaties noemen het verder belangrijk dat plannen worden gemaakt om de zorg voor kankerpatiënten "in elk mogelijk scenario te continueren".

Update 03:30 - Limburgs onderzoek naar verspreiding coronavirus van start

De GGD, de provincie Limburg en academisch ziekenhuis Maastricht UMC+ starten vrijdag met een groot onderzoek naar antistoffen en de verspreiding van het coronavirus in Limburg. Maximaal 10.000 Limburgers vanaf 18 jaar kunnen zich laten testen op antistoffen tegen het virus. Volgens de onderzoekers moeten de resultaten straks belangrijke informatie geven voor inwoners, beleidsmakers en wetenschappers over het virus en de verspreiding ervan. Daarbij kunnen deelnemers te weten komen of zij eerder door corona zijn besmet. "We hopen beter zicht te krijgen op de redenen waarom Limburg zo erg geraakt is in de eerste golf. Welke factoren waren van invloed op besmetting, wat was de rol van publieke evenementen zoals carnaval of stadion bezoek", aldus Maastricht UMC+. Ook worden bestaande klachten onderzocht en hoe lang klachten aanhouden. Het onderzoek bestaat uit een online vragenlijst en een bloedtest naar antistoffen. De bestaande GGD testlocaties worden met een extra teststraat ingericht voor de bloedtest naar eventuele antistoffen van het coronavirus.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network. Alle rechten voorbehouden. Geen tekst- en datamining.