Terug

Volg Hart van Nederland

Honderden boeren protesteren in Winterswijk tegen stikstofregels

Honderden boeren protesteren in Winterswijk tegen stikstofregels

Politiek

26 nov 2020, 22:15

Honderden boeren zijn donderdagavond naar de Markt in het centrum van Winterswijk gekomen. Er zijn ook mensen uit de bouw op het protest afgekomen. Ze demonstreren tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Volgens Omroep Gelderland zijn er rond de 200 demonstranten naar Winterswijk gekomen, sommigen op trekkers. De politie meldt dat er door de acties verkeersopstoppingen zijn in en rond het Gelderse dorp. "Dit is van tijdelijke aard. De doorgang voor hulpdiensten blijft gegarandeerd", aldus een wijkagent. Lees ook: Boeren over bezoekje aan Rob Jetten: 'Wij denken niet na over intimidatie'

In gesprek met Schouten?

Vanaf een aanhanger worden de demonstranten toegesproken. Tegelijkertijd is de gemeenteraad aan het vergaderen. Die behandelt donderdag een motie waarin het college wordt opgeroepen in gesprek te gaan met minister Carola Schouten van Landbouw over de nieuwe stikstofregels. Winterswijk zou door het kabinetsbeleid namelijk "onevenredig" geraakt worden, menen tegenstanders. De plaats ligt namelijk niet alleen aan de Duitse grens, maar ook aan vier Natura 2000-gebieden. Dat zijn natuurgebieden waar de stikstofuitstoot omlaag moet. Eerder deze maand trokken boze boeren naar Den Haag. Lees hier terug over onder andere het trekkersdefilé bij paleis Huis ten Bosch Tekst: Redactie/ANP Beeld: SPS Media

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.