Terug

Volg Hart van Nederland

Kinderen bedanken 'helden van de brandweer' voor blussen Peelbrand met tekeningen

Kinderen bedanken 'helden van de brandweer' voor blussen Peelbrand met tekeningen

nieuws

22 apr 2020, 17:02

Kinderen hebben de brandweermannen die al twee dagen tegen de vuurhaard op de Deurnese Peel in Brabant vechten bedankt. De kinderen maakten tekeningen, schreven bedankjes en brachten muffins en cake langs. Ze zijn blij dat de brandweer zo hard werkt om 'hun mooie Peel' te redden en noemen de brandweerlieden 'helden'

Deurne Deurnese Peel: Hier worden we stil van. Lekkernijen vergezeld met mooie tekeningen van kinderen uit de buurt. #samensterkpic.twitter.com/KhPKLo08Cv

— Brandweer BZO (@BrandweerBZO) April 22, 2020

Meehelpen

Ravi zegt zelfs dat hij wel een handje zou willen komen helpen, maar dat dit niet mag van zijn ouders. Daarom probeert hij de brandweermannen op deze manier een hart onder de riem te steken. De tekeningen en het lekkers zijn met grote blijdschap ontvangen door de brandweer.

De brandweermannen die de Peelbrand bij #Deurne ? blussen kregen deze kindertekening als steunbetuiging.. pic.twitter.com/V2pzJ6uSpv

— René van Hoof (@renevanhoof) April 22, 2020

De Peel staat sinds 20 april in brand. Het gebied is moeilijk begaanbaar, waardoor de brandweer moeite heeft om het vuur onder controle te krijgen. De brandweer krijgt hulp van de landmacht en luchtmacht. Er zijn blushelikopters ingezet. Tientallen huizen zijn uit voorzorg ontruimd.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.