Terug

Volg Hart van Nederland

Van Nieuwenhuizen fel op vakantiereizigers naar Turkije: 'Asociaal en onverantwoordelijk'

Politiek

30 juni 2020, 20:10

Minister Cora van Nieuwenhuizen reageert fel op mensen die denken op vakantie te kunnen gaan naar Turkije. In navolging van premier Mark Rutte noemt ze de vakantiereizigers "heel erg asociaal en onverantwoordelijk". Verschillende vliegtuigmaatschappijen zijn weer begonnen met het aanbieden van reizen naar Turkije. Dit terwijl er voor Turkije een oranje reisadvies geldt. Dat houdt in dat niet-noodzakelijke reizen worden afgeraden. De reden waarom Turkije op de oranje lijst staat is vanwege het coronavirus. Lees ook: Corendon schrapt corona-test bij reizen naar Turkije na kritiek kabinet

Groot risico

Van Nieuwenhuizen noemt het een groot risico als mensen toch weer op vakantie gaan naar landen met een oranje reisadvies. "Het is een groot risico en heel erg asociaal als mensen denken: 'Ik verzin wel een reden, ik zeg dat ik voor iets anders ga, maar ik ga eigenlijk op vakantie.' Dat is heel erg asociaal en onverantwoordelijk gedrag. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de Nederlandse samenleving als je dan weer terug komt." Lees ook: Rutte kritisch op Corendon om aanbieden 'onverstandige' Turkijevluchten Een reisadvies is niet bindend. Vakantiegangers zijn zelf verantwoordelijk voor hun eigen veiligheid. Op 11 juni 2020 heeft de Turkse overheid de inreisbeperkingen die golden voor reizigers uit onder andere Nederland opgeheven. Je mag het land dus weer in. Wie vanuit Turkije terugvliegt naar Nederland moet een gezondheidsverklaring hebben en er wordt dringend geadviseerd om na je vakantie twee weken thuis te blijven.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.