Terug

Volg Hart van Nederland

LIVEBLOG | Aantal coronadoden erg laag, maar RIVM blijft voorzichtig

LIVEBLOG | Aantal coronadoden erg laag, maar RIVM blijft voorzichtig

Milieu en Gezondheid

14 mei 2020, 06:53

De gedeeltelijke lockdown wordt langzaam versoepeld, maar er blijven maatregelen gelden om verdere verspreiding van het nieuwe coronavirus in Nederland tegen te gaan. Volg in dit liveblog de belangrijkste ontwikkelingen rond de coronacrisis.

  • Het aantal corona-doden in Nederland is opgelopen tot 5.590.

  • In totaal zijn er tot nu toe 43.481 mensen in ons land positief getest op het virus.

  • De toestroom in de ziekenhuizen lijkt af te vlakken: 11.457 coronapatiënten zijn tot nu opgenomen (geweest).

  • Er liggen op dit moment in totaal 410 coronapatiënten op de intensive care.

  • Bekijk op deze kaart het aantal opgenomen inwoners er per gemeente.

Update 21:01 - Fouten bij uitschrijven coronaboetes: 'Deel kan niet geïnd worden'

Een deel van de bekeuringen die zijn uitgeschreven voor te weinig afstand houden, zal vanwege fouten nooit bij overtreders op de mat belanden. Dat zegt vakbond BOA-ACP tegen de NOS. Tot nu toe zijn zeker 10.000 bekeuringen uitgedeeld door de politie en handhavers omdat mensen te weinig afstand hielden. "Hoe is een agent of boa tot de conclusie gekomen dat een iemand geen anderhalve meter uit elkaar staat? Dat moet beschreven worden in een proces-verbaal", zegt vakbondsvoorzitter Richard Gerrits. Zeker toen de coronamaatregelen net van start gingen, is dat volgens hem niet altijd gebeurd. Ook hebben boa's en agenten niet altijd de noodverordening bij hun proces-verbaal gevoegd, wat wel verplicht is. "Een aantal boetes zal dus niet geïnd kunnen worden", zegt Gerrits. Het Openbaar Ministerie controleert alle ingestuurde processen-verbaal en erkent dat een deel van de boetes vooralsnog is afgekeurd. Om hoeveel boetes het gaat, is nog onduidelijk.

Update 20:50 - Bijna 1300 gestrande reizigers teruggehaald uit Marokko

Met vier speciale vluchten zijn inmiddels bijna 1300 gestrande Nederlandse reizigers uit Marokko teruggekeerd. Nog meer dan 1000 Nederlanders die zich hebben gemeld voor repatriëring zitten nog vast in het Noord-Afrikaanse land. Dat schrijft minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken aan de Tweede Kamer. Hij laat weten dat "Marokko inmiddels op individueel onderbouwde basis positief meewerkt om urgente gevallen op basis van sociale en medische overwegingen te laten terugkeren". Hij blijft zich inzetten om ook de rest van de reizigers terug te halen. Marokko ging op 20 maart volledig op slot in verband met het coronavirus. Daarna wilde het land lang niet meewerken aan terugkeer van gestrande reizigers.

Update 20:21 - TUI en Sunweb hekelen 'tegenstrijdige uitspraken' over vouchers

Reisorganisaties TUI Nederland en Sunweb hekelen de "tegenstrijdige uitspraken" van de Nederlandse overheid over de vorm waarin reizigers de betaalde reissom voor hun geannuleerde vakantie kunnen terugkrijgen. Dit zorgt voor verwarring en boze reacties bij reizigers en zet de reissector zwaar onder druk, vinden ze. Woensdagavond sprak premier Mark Rutte nog zijn steun uit voor de coronavoucher en riep hij op solidair te zijn met de reisorganisaties en luchtvaartmaatschappijen, benadrukt Sunweb bijvoorbeeld. Maar donderdag werd dit weer tenietgedaan doordat het kabinet meegaat in de uitspraak hierover van de Europese Commissie. Volgens de reisorganisatie is sprake van "chaotische beleid, waarbij de Nederlandse regering overhaast beslissingen neemt zonder in gesprek te gaan met de reisbranche". Net als reisbranchevereniging ANVR eerder al aangaf, wijzen TUI en Sunweb erop dat de reisbranche financieel niet bij machte is om alle gedupeerde reizigers hun geld terug te geven als die geen voucher willen. "Niemand in de reissector kan op dit moment een grote hoeveelheid terugbetalingen doen zonder steun van de overheid", aldus topman Mattijs ten Brink van Sunweb.

Update 18:52 - Studenten mogelijk tussen 11.00 en 15.00 uur in het ov

De Vereniging Hogescholen voert gesprekken met het kabinet over wanneer studenten met het openbaar vervoer kunnen reizen. Een woordvoerder bevestigt dat er wordt gepraat over een tijdslot tussen 11.00 uur en 15.00 uur waarin studenten gebruik kunnen maken van het ov. Tijdens deze uren gaan hogescholen dan ook bepaalde les- en tentamenmomenten weer roosteren.

Update 18:42 - Attractiepark Slagharen heropent in Pinksterweekend

Slagharen opent in het pinksterweekend weer de poorten van het attractie- en vakantiepark. Gasten van het vakantiepark zijn vanaf vrijdag 29 mei welkom. De opening van het attractiepark volgt op zaterdag 30 mei. Slagharen kiest bewust voor het weekend van Pinksteren, omdat dit weekend in het teken staat van de verjaardag van het park dat sinds 1963 bestaat.

Update 17:51 - Corendon gaat toch niet testen op antistoffen corona

Touroperator Corendon gaat toch geen sneltests aanbieden die moeten aantonen of je antistoffen tegen het coronavirus hebt. Corendon was van plan vanaf morgen zo’n test aan te bieden, maar ziet daar nu toch van af. Er is te veel verwarring ontstaan over de test, waardoor het bedrijf zich genoodzaakt voelt te stoppen, laat Corendon weten aan Hart van Nederland. Corendon was van plan om mensen te testen op antistoffen tegen het coronavirus. Test je positief, dan zou het kunnen betekenen dat je het virus al hebt gehad. De touroperator bood de tetst aan in hun hotel in Amsterdam. Corendon wilde mensen de mogelijkheid bieden zich te laten testen op antistoffen én zelf ervaring opdoen met coronatests.

Update 17:40 - KNVB-directeur Gudde: geen competitie voor 1 september

De competitie in het betaald voetbal beginnen voor 1 september is niet aan de orde. Dat zei directeur Eric Gudde van de KNVB na topoverleg met clubs, spelers en makelaars in het betaald voetbal. "Competitie- of bekervoetbal is bij het overleg niet aan de orde geweest, dus volgens mij zijn er tot 1 september geen wedstrijden. Dat lijkt me gewoon nog steeds klip en klaar", aldus Gudde op FOX Sports. Gudde verduidelijkte uitspraken van minister Martin van Rijn van Sport, die dinsdag zei dat hij niet helemaal uitsluit dat het nieuwe seizoen in het betaalde voetbal nog vóór 1 september van start zou kunnen gaan. "Mijn vraag was of de internationals in augustus kunnen trainen en oefenwedstrijden spelen. Begin september heeft Oranje een interland tegen Polen en dan is het heel moeilijk om op 1 september pas te gaan trainen."

Update 16:43 - Tweede Kamer nog tot september gesloten voor bezoekers

Bezoekers zijn nog tot minstens 1 september niet welkom in de Tweede Kamer. De Kamer gaat wel weer vaker debatteren, maar vindt het nog niet verstandig om weer toeschouwers te ontvangen. De Kamer sloot 13 maart zijn deuren voor bezoek in de hoop het coronavirus buiten te houden. Normaliter komen er dagelijks honderden bezoekers langs, vooral jongeren. Zoveel aanloop zou het moeilijk maken voor de Kamerleden en hun medewerkers om bijvoorbeeld voldoende afstand te houden. Het Kamerbestuur heeft besloten de maatregel tot en met het zomerreces te verlengen. De sluiting van het Kamergebouw voor belangstellenden is hoogst uitzonderlijk. Dat dat een halfjaar duurt, is sinds mensenheugenis niet voorgekomen.

Update 16:31 - Iets meer dan 400 coronapatiënten nog op de intensive care

Nog 410 Nederlandse coronapatiënten liggen op intensive cares. Dat zijn er 22 minder dan woensdag. Precies een week geleden behandelden de intensivecareafdelingen 584 mensen die het coronavirus hadden opgelopen. Het aantal ic-patiënten is in een week tijd met 30 procent gedaald. De daling gaat sneller dan in de afgelopen drie weken, aldus het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Van de coronapatiënten liggen er 403 op Nederlandse ic's. Dat zijn 19 minder dan op woensdag. Het aantal Nederlanders op ic's in Duitsland daalde van tien naar zeven. Op verpleegafdelingen van ziekenhuizen is het aantal coronapatiënten gedaald tot 1029. Dat zijn er twee minder dan op woensdag.

Update 15:42 - Aantal coronadoden erg laag, maar RIVM blijft voorzichtig

Het aantal doden door het coronavirus bleek donderdag gestegen met 28. Voor een doordeweekse dag is dat bijzonder laag. Toch blijft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) voorzichtig. "Het past binnen de dalende trend. Dat is positief. Maar je moet voorzichtig zijn om conclusies te trekken uit één dag. De cijfers verlopen grillig, het kan theoretisch zijn dat er morgen ineens een hoger getal is. Bovendien moeten we kijken wat het effect is van de versoepelingen vanaf deze week", laat een woordvoerder van het instituut weten. Op woensdag had het RIVM 52 nieuwe sterfgevallen door het coronavirus gemeld. Een dag eerder waren het er 54. Precies een week geleden, op donderdag 7 mei, meldde het RIVM 84 doden. De dag daarvoor steeg het dodental met 36, maar dat was na Bevrijdingsdag en dodenherdenking. Na vrije dagen is het aantal doden doorgaans lager. Op maandagen geven GGD'en bijvoorbeeld aan het RIVM door hoeveel patiënten in het weekeinde zijn overleden. Op dinsdagen ligt het aantal gemelde sterfgevallen daardoor meestal het hoogst.

Update 14:46 - 'Ov-protocol biedt geen duidelijkheid voor mensen met beperking'

Het protocol voor het openbaar vervoer laat mensen met een beperking met veel vragen zitten, klaagt Iederin, een organisatie die zich voor de belangen van gehandicapten en chronisch zieken inzet. Het protocol geldt vanaf juni, als het openbaar vervoer weer op volle capaciteit gaat rijden en ervoor moet zorgen dat passagiers en ov-personeel zich zo goed mogelijk tegen het nieuwe coronavirus kunnen beschermen. Iederin-beleidsmedewerker Martin Boerjan legt uit dat de communicatie rond het protocol en de gevolgen ervan voor de toegankelijkheid onduidelijk zijn. "De stickers en lijnen waarmee beschikbare plaatsen en looproutes worden aangegeven, zijn zinloos voor mensen met een visuele beperking", geeft hij als voorbeeld van de onduidelijke communicatie. "Ook geven lang niet alle vervoerders aan wat er gebeurt met reisassistentie waar sommige gehandicapten van afhankelijk zijn. Daarnaast is niet duidelijk wat er met de rolstoelplekken gebeurt", aldus Boerjan. "En wat doet iemand met een auditieve beperking die van liplezen afhankelijk is als het ov-personeel mondkapjes draagt?"

Update 14:06 - Vooral boekingen voor zomervakanties in Zeeland

De toeristenbranche in Zeeland moet het dit jaar vooral hebben van de zomervakantie. De boekingen voor de zomermaanden stromen momenteel binnen, zegt voorzitter Arjen Brinkman van de Zeeuwse afdeling van Hiswa-Recron. "Het lijkt erop dat mensen door het coronavirus en alle beperkende maatregelen het voorseizoen hebben opgegeven en zich richten op de zomervakantie", zegt Brinkman. Hij spreekt van een run op staanplaatsen in de zomer. "Veel Nederlanders zien het niet meer gebeuren dat ze nog naar het buitenland vliegen. Ze kiezen voor zekerheid met een vakantie in eigen land. Daarbij weten ze Zeeland weer te vinden." De provincie die tot 1 mei op slot zat voor toerisme, versoepelt de maatregelen vrijdag verder en zet de poort half open. Vakantieparken en campings mogen tot 50 procent van hun accommodaties weer verhuren. Dat was in de eerste twee weken van mei 15 procent om verspreiding van het virus te voorkomen.

Update 13:55 - RIVM meldt 28 nieuwe doden, 27 nieuwe ziekenhuisopnames

Het officiële aantal doden door het coronavirus in Nederland is gestegen naar 5590. In de afgelopen 24 uur heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu 28 nieuwe meldingen van overlijdens binnengekregen. Het werkelijke aantal doden ligt hoger, omdat niet iedereen wordt getest. Bovendien worden overlijdens soms pas na enkele dagen doorgegeven. In Nederlandse ziekenhuizen zijn 27 nieuwe patiënten opgenomen vanwege het coronavirus. Sinds het begin van de uitbraak hebben in totaal 11.457 patiënten in Nederlandse ziekenhuizen gelegen door het virus. Het aantal vastgestelde coronabesmettingen steeg naar 43.481. Dat zijn er 270 meer dan op woensdag. Ook daar ligt het werkelijke aantal patiënten vermoedelijk hoger.

Update 13:27 - Wereldleiders willen gratis coronavaccin voor iedereen

(Oud-)wereldleiders willen dat de hele mensheid toegang krijgt tot toekomstige vaccins tegen het coronavirus. Een open brief met die oproep is ondertekend door zo'n 140 prominenten, onder wie de voormalige Nederlandse premier Jan Peter Balkenende. "Regeringen en internationale partners moeten samen de wereldwijde garantie afgeven dat, als een veilig en effectief vaccin is ontwikkeld, dat snel op grote schaal wordt geproduceerd en kosteloos beschikbaar wordt gesteld aan alle mensen in alle landen", zo staat in de tekst. "Dat geldt ook voor alle behandelingen, diagnostische middelen en andere technologieën die betrekking hebben op Covid-19."

Update 13:19 - 'Te weinig zorgmedewerkers voor reguliere en coronazorg naast elkaar'

Er werken te weinig verpleegkundigen om coronazorg en reguliere zorg volledig naast elkaar te kunnen geven, schrijft Chief Nursing Officer Bianca Buurman in een advies aan minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid). Buurman is de belangrijkste adviseur van de minister over verpleegkundige zorg en pleit voor meer geld voor het opleiden en behouden van verplegend personeel. Voor de coronacrisis waren er al 37.000 vacatures in de zorg. Volgens Buurman is het nog onduidelijk welke invloed de coronacrisis heeft op het personeelstekort, maar blijkt al wel dat 70 procent van de zorgverleners extra psychische belasting ervaart door de crisis. Daarbij zet de uitval van ervaren verpleegkundigen en verzorgenden de kwaliteit van de zorg onder druk, aldus Buurman. "Verminder daarom de werkdruk en zorg voor goede loopbaanpaden, zeggenschap en salaris. Hier moet nog meer dan nu op worden ingezet".

Update 12:00 - KLM biedt klanten weer geld terug in plaats van voucher

KLM gaat klanten van wie de vlucht de komende tijd geannuleerd wordt de mogelijkheid geven om geld terug te krijgen. Daarmee reageert de luchtvaartmaatschappij op de richtlijn van de Europese Commissie. Klanten moeten dan wel iets langer op hun geld wachten, waarschuwt KLM. De mogelijkheid om een voucher te krijgen ter waarde van de geboekte vliegtickets blijft bestaan. KLM kondigt verder aan binnenkort met een plan te komen om de vouchers aantrekkelijker te maken.

Update 11:17 - Alleen stoelen aan het raam straks beschikbaar in de trein

De NS verwacht bij de hervatting van de reguliere dienstregeling ongeveer 50 procent van de stoelen in de treinen te kunnen benutten. Wel benadrukken zij dat die capaciteit vooral bedoeld is voor noodzakelijke reizen. De overheid heeft daarbij het gebruik van een mondkapje in het ov verplicht gesteld. Lees hier meer

Update 10:23 - Rover bezorgd over alle regels in openbaar vervoer

Reizigersvereniging Rover is bezorgd dat er met het protocol dat de ov-sector heeft opgesteld een brij aan maatregelen ontstaat. Volgens de reizigersvereniging brengen de voorschriften geen duidelijkheid voor de reiziger. "We zien een enorme lappendeken aan maatregelen ontstaan, wat het vertrouwen in het ov niet ten goede komt", stelt Rover-directeur Freek Bos. Rover is teleurgesteld in het ov-protocol dat de sector later donderdag aan de Tweede Kamer stuurt. Zo is er geen besluit genomen over waar reizigers in bus of tram kunnen plaatsnemen en is het niet bekend of er extra capaciteit wordt ingezet. Ook is er nog weinig duidelijk over hoe de maatregelen rekening houden met reizigers met een beperking. Lees ook: Overheid rekent vanaf 25 mei tijdelijk geen btw op mondkapjes De reizigersvereniging had tijdens de besprekingen van het protocol tevergeefs gepleit voor uniformiteit bij de te nemen maatregelen en de communicatie daarover. "Vervoerders willen maatwerk leveren, maar dit leidt nu alleen nog tot verwarring", concludeert Bos. Rover heeft de staatssecretaris al eerder opgeroepen de regie te nemen en blijft dit herhalen. "Het kan straks niet zo zijn dat in de gele trein andere leefregels zijn dan in de blauwe trein, dan wordt het voor reizigers onmogelijk deze na te leven."

Update 07:31 - College voor Rechten van de Mens opent meldpunt vanwege corona

Het College voor de Rechten van de Mens opent het meldpunt Goed Toegankelijk voor goede toegankelijkheid in de 1,5 metersamenleving. Volgens het college zijn winkels, horeca en andere dienstverlening niet voor iedereen toegankelijk. Door de coronamaatregelen ervaren mensen met een beperking extra knelpunten. Even boodschappen doen bij de supermarkt, medicatie halen bij de apotheek of online een aankoop doen is voor mensen met bijvoorbeeld een mobiliteits- of zintuigelijke beperking niet vanzelfsprekend, aldus het college. De organisatie zegt zelf signalen daarover te krijgen maar ook via netwerk- en belangenorganisaties voor mensen met een beperking. Daarom wil het college weten met welke toegankelijkheidsproblemen mensen met een beperking te maken krijgen en wil het weten wat goed gaat en welke oplossingen er zijn om de toegankelijkheid te verbeteren. Het college roept mensen met een beperking en ondernemers op hun ideeën en oplossingen voor het verbeteren van de fysieke en digitale toegankelijkheid van goederen en diensten te melden. Ondernemers moeten bij de voorbereidingen voor de 1,5 metersamenleving extra aandacht besteden aan het verbeteren van de toegankelijkheid voor mensen met een beperking.

Update 07:05 - VEH: coronacrisis roept op tot besparen

Meer dan de helft van de huiseigenaren (54%) geeft minder geld uit dan voor de coronacrisis en 18% maakt zich zorgen over zijn financiële toekomst. Dat blijkt uit een peiling van Vereniging Eigen Huis onder 1.432 leden. De zorgen gaan vooral over hun baan en het voortbestaan van hun werkgever, of over het pensioen. Veel mensen zoeken mogelijkheden om geld te besparen. Van de huishoudens kijkt 21% naar manieren om te besparen op vaste lasten. Verlagen van de energielasten is voor iets meer dan de helft eerste mogelijkheid. Dit kan door bewust minder energie te verbruiken, of door over te stappen naar een energieleverancier met lagere tarieven. Dit is dikwijls mogelijk doordat de gasprijs fors is gedaald.

Update 06:36 - Op 90 procent van de basisscholen bleven kinderen thuis

Op 90 procent van de basisscholen zijn sinds de heropening leerlingen thuisgebleven. Dat blijkt uit een peiling onder 1100 schooldirecteuren van de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS). Het gaat naar schatting om 55.000 kinderen die de eerste dagen niet naar school zijn gekomen. "Veel scholen maken zich zorgen over het begeleiden van deze leerlingen als het hele team al wordt ingezet om het dagelijks onderwijs op school in te richten", zegt Petra van Haren, voorzitter van de AVS in De Telegraaf. Volgens de schoolleiders zijn vooral kinderen thuisgebleven die een verhoogd gezondheidsrisico lopen. Uit de peiling komt naar voren dat het bij veel scholen gaat om een enkele leerling, maar bij 8 procent van de scholen gaat het om meer dan 10 procent van het totaal aantal leerlingen. Ook blijkt volgens de AVS dat bij de helft van de scholen leraren uit voorzorg zijn thuisgebleven. "Op vijf procent van de scholen waren er niet voldoende leraren om alle klassen op school te laten komen", zegt Van Haren. Lees ook: Kinderen naar school en weer naar de kapper: dit mag allemaal weer

Update 03:30 - Bij stadion ADO verrijst opvang voor daklozen met corona

Bij het stadion van ADO Den Haag wordt donderdag begonnen met de bouw van een 'coronadorp'. Op een gebied van 600 vierkante meter moet een tijdelijke opvang verrijzen voor enkele tientallen dak- en thuislozen die besmet zijn geraakt met het coronavirus. Thuisblijven om uit te zieken is geen optie voor wie geen huis heeft. De opvang bestaat uit zogenoemde portacabins. Die worden op het parkeerterrein van het stadion gezet. Op 22 mei moeten de sleutels worden overgedragen. Er zijn onder meer slaapruimtes en behandelzalen. De hele dag door zijn er verplegers en begeleiders op de opvang. Als de tijdelijke bewoners opgeknapt zijn, kunnen ze terug naar de noodopvang. De opvang is opgezet door de beweging Doneer Een Dorp. De initiatiefnemer daarvan, ondernemer Martijn van Rheenen, was als tiener zelf thuisloos.

Update 03:30 - Libelle Zomerweek verkast van het strand naar Facebook

De Libelle Zomerweek kan dit jaar vanwege het coronavirus niet doorgaan op het Almeerderstrand. Daarom organiseert Libelle een online editie van het evenement. Donderdag om 14.00 uur opent hoofdredacteur Hilmar Mulder de Libelle Zomerweek #samenvanuithuis op Facebook. Tot woensdag 20 mei is het evenement gratis te volgen via een dagelijkse Facebook-livestream. Elke dag zijn er workshops, modeshows en huiskamerconcerten te zien. Zo zijn er lessen te volgen in mindfulness, koken en handletteren en legt haarstylist Rob Peetoom uit hoe je haar invlecht. Onder anderen Alain Clark, Sandra van Nieuwland en Bastiaan Ragas geven een virtueel concert. Jaarlijks trekt de Libelle Zomerweek 82.000 bezoekers vanuit het hele land naar Almere. Het blad Libelle bestaat al 86 jaar. Dit is de 24e editie van de Libelle Zomerweek.

Update 03:17 - Aantal verkeersdoden niet gedaald tijdens corona-lockdown

Hoewel het aantal auto's op de weg is gehalveerd, is het aantal verkeersdoden tijdens de corona-lockdown nauwelijks gedaald. Ongevallen zijn ernstiger en eisen meer slachtoffers, meldt het AD op basis van cijfers van de politie en verkeerskundig ICT-bureau VIA. Tussen 16 maart en 26 april waren er op Nederlandse wegen in totaal 62 verkeersdoden. Dat aantal is maar iets minder dan in dezelfde periode afgelopen drie jaar: toen vielen er 65 verkeersdoden te betreuren. De cijfers zijn bovendien niet definitief: waarschijnlijk komen er nog één of twee dodelijke slachtoffers bij. Wie binnen 30 dagen na een ongeval overlijdt telt namelijk ook mee als verkeersdode. Al met al is het aantal dodelijke slachtoffers hetzelfde gebleven. Dat is opvallend, want het totale aantal ongelukken is sinds de lockdown gehalveerd. Het beeld vertekent echter nu veel simpele ongevallen met blikschade zijn weggevallen. De files zijn immers opgelost. De ongelukken die zich wél voordoen zijn ernstiger van aard. Per ongeval vallen er gemiddeld liefst 14 procent meer gewonden en doden. De kans om bij een ongeval gewond te raken of om het leven te komen is afgelopen twee maanden zelfs met ruim 30 procent gestegen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network. Alle rechten voorbehouden. Geen tekst- en datamining.