Terug

Volg Hart van Nederland

Kabinet verruimt niet: maximaal drie mensen op visite met kerst

Kabinet verruimt niet: maximaal drie mensen op visite met kerst

Milieu en Gezondheid

8 dec 2020, 17:12

Het begint er steeds meer op te lijken dat we deze kerst niet met de hele familie aan het diner zullen zitten. Vanwege de blijvende stijging van het aantal nieuwe coronabesmettingen houdt het kabinet vast aan de bestaande groepsgrootte. Volg het laatste nieuws over het coronavirus in Nederland via ons liveblog Dat betekent in de praktijk dat huishoudens, ook tijdens de feestdagen, maximaal drie mensen van buiten mogen ontvangen per dag. Dat bevestigen Haagse bronnen na berichtgeving door verschillende media. Het lag al niet voor de hand dat premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge dinsdagavond op hun persconferentie versoepelingen zou aankondigen. Rutte temperde vrijdag al de verwachtingen over de feestdagen. "Het ziet er op dit moment gewoon niet goed uit", zei hij na afloop van de ministerraad. Lees ook: 'Weinig versoepeling', wat komt dan aan bod tijdens de persconferentie? Het RIVM kwam dinsdag met een nieuwe wekelijkse corona-update. De gezondheidsdienst sprak daarin van een "zorgwekkende" stijging van aantal nieuwe gevallen in de afgelopen week: 43.103 positieve tests ten opzichte van 33.949 de week ervoor. Daarnaast steeg aantal ziekenhuisopnames het laatste etmaal met veertig naar 1.700 coronapatiënten. De persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge begint om 19.00 uur en is live te zien op SBS6. De persconferentie is ook te volgen op hartvannederland.nl en in de Hart van Nederland-app

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.