112
5 okt 2020, 14:51
Slachtoffer Younes (26) uit Lelystad eist 750.000 euro schadevergoeding van de man die hem vorig jaar op Bevrijdingsdag in Zwolle met één klap in coma sloeg. Maandag diende zijn advocaat de claim in tijdens de inhoudelijke behandeling van de strafzaak. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt Levi El A. van zware mishandeling. De verdachte hoorde maandag in de rechtbank vijftien maanden cel tegen hem geëist worden. De officier van justitie wees erop dat hij ervaring met kickboksen heeft en daarom wel moest weten wat voor ernstige gevolgen de klap die hij uitdeelde kon hebben.
Younes ging vorig jaar op Bevrijdingsdag met vrienden voetbal kijken in een café in de buurt van het Bethlehemkerkplein in Zwolle. In de rust stonden ze even buiten toen er ineens een maaltijdbezorger door het straatje reed. Lees ook: Pakketbezorger Wally klemgereden en in elkaar geslagen na 'misverstand' De 22-jarige Levi el A., die dus ook kickbokser zou zijn, was pizza's aan het bezorgen en zou roekeloos en te hard hebben gereden. Er ontstond een handgemeen, waarbij de maaltijdkoerier op een gegeven moment op Younes af liep en hem met een ferme klap tegen de grond sloeg. Youmes raakte in een coma en liep onder andere een schedelfractuur, hersenkneuzing en een halfzijdige verlamming op. Hij ontwaakte wonderwel uit zijn coma, maar zal nooit meer volledig de oude worden. "Hij heeft afasie, waardoor hij amper kan praten", aldus Sébas Diekstra, advocaat van Younes en zijn familie, tegen Hart van Nederland.
Younes eist nu dus een vergoeding van 750.000 euro van Levi El A. vanwege de zware mishandeling. Volgens letselschade advocaat Edwin Bosch, die ook het slachtoffer bijstaat, is dat bedrag on-Nederlands hoog, maar komt het wel steeds vaker voor. Lees ook: Slachtoffer (55) zware mishandeling Nijmegen: 'Omstanders dachten dat ik was doodgeschopt' Collega Sébas Diekstra legt uit wat het voordeel is van een door een strafrechter toegewezen claim. "Dan geldt de voorschotregeling en zal het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) het bedrag gaan innen bij de dader. Na acht maanden keert de staat het geld uit en moet de persoon het bedrag via het CJIB gaan terugbetalen."
Deel dit artikel
Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.
Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.