Milieu en Gezondheid
29 mei 2020, 21:40
De kans dat mensen besmet raken met het nieuwe coronavirus via ons voedsel is heel klein. Toch vertrouwt bijna een kwart van de Nederlanders het stukje vlees op hun bord niet meer na tientallen besmettingen in slachthuizen, blijkt uit onderzoek van Wat vindt Nederland onder 2.000 mensen. Volg via ons liveblog het laatste nieuws over het coronavirus in Nederland De afgelopen dagen kwam aan het licht dat tientallen medewerkers van verschillende slachthuizen besmet bleken met het coronavirus. Enkele bedrijven moesten zelfs de deuren sluiten, waardoor varkenshouders vreesden dat zij hun dieren niet meer kwijt konden. Lees ook: Varkenshouders houden hun hart vast: 'Als nog meer slachthuizen sluiten, raken stallen overvol' Het nieuws laat vleesetend Nederland niet onberoerd. Uit onderzoek van Wat vindt Nederland blijkt dat 23 procent van de Nederlanders geen vertrouwen meer heeft in het vlees. Eveneens 23 procent van de ondervraagden overweegt daardoor zelfs minder vlees te gaan eten.
Maar het overgrote deel van de respondenten geeft aan gewoon vlees te blijven eten. Voor twee derde van de Nederlanders zit er ook geen nare bijsmaak aan hun biefstuk, speklap of varkenshaas, ondanks de vele coronabesmettingen in slachthuizen. Lees ook: Slachthuis Van Rooi Meat in Helmond test alle 1700 medewerkers op coronavirus De helft van de Nederlanders heeft het beste met de medewerkers van de slachterijen voor en is bereid om meer te betalen, als hun arbeidsomstandigheden daardoor verbeteren. Bijna vier op de tien vindt de prijs die ze nu betalen prima zoals hij is.
Deel dit artikel
Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.
Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.