Terug

Volg Hart van Nederland

Steeds meer wedstrijden in amateurvoetbal afgelast, KNVB wil zoveel mogelijk doorspelen

Steeds meer wedstrijden in amateurvoetbal afgelast, KNVB wil zoveel mogelijk doorspelen

Sport

10 okt 2020, 12:55

In het amateurvoetbal zijn de afgelopen drie weekenden steeds minder wedstrijden gespeeld. De wedstrijden gaan niet door omdat verenigingen uit angst voor corona niet meer willen voetballen of vanwege besmettingen niet mógen voetballen. Volgens de KNVB zorgen de afgelaste wedstrijden nog niet voor grote problemen. Afgelopen weekend ging bijna één op de vijf wedstrijden (17%) niet door, laat de KNVB weten aan Hart van Nederland. De twee weken ervoor werden nog zo’n één op de tien (8,5%) en één op de twintig (5%) wedstrijden afgelast. Mogelijk ligt het aantal nog hoger, omdat de cijfers alleen gaan over de hoogste teams van amateurvoetbalverenigingen.

Jeugd helemaal gestopt

De voetbalbond is niet verrast dat het aantal afgelaste wedstrijden toeneemt. "Het aantal besmettingen in Nederland loopt op. Dat zie je ook terug in het voetbal", zegt een woordvoerder van de KNVB. Mogelijk ligt het aantal afgelaste wedstrijden nog hoger. De cijfers van de voetbalbond zeggen niks over het jeugdvoetbal of de lagere seniorenteams. Meerdere clubs hebben besloten sinds de laatste persconferentie van het kabinet om de jeugd tijdelijk helemaal niet meer te laten voetballen.

Lees ook: De CoronaMelder-app is vanaf nu landelijk actief: zo werkt het

Over het verloop van de competities maakt de KNVB zich nog niet zo druk. "Er zijn nog voldoende momenten waarop wedstrijden kunnen worden ingehaald. Als de situatie veel langer gaat duren kunnen er wel problemen ontstaan." De KNVB staat in nauw contact met alle clubs in Nederland en adviseert verenigingen om gewoon te voetballen als het kan. Hoeveel wedstrijden er aankomend weekend geen doorgang kunnen vinden is nog niet bekend. Mogelijk zijn dat er weer meer vanwege het flink opgelopen aantal coronabesmettingen deze week.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.