Terug

Volg Hart van Nederland

Wolfjes op de Veluwe groeien als kool

Dieren

31 jan 2020, 20:55

De welpjes die eind vorig jaar op de Veluwe eindelijk op video werden vastgelegd, groeien als kool. Eén van hen is haarscherp te zien op nieuwe beelden. Het dier, dat pas ongeveer negen maanden oud is, is behoorlijk uit de kluiten gewassen maar volgens boswachter Lennard Jasper van Staatsbosbeheer is dat heel normaal. "De jonge wolven zijn op deze leeftijd al net zo groot als hun ouders", zegt hij tegen Omroep Gelderland. Lees ook: Dit zijn de eerste beelden van de wolvenwelpen op de Veluwe Deze wolf is slechts één van in totaal vijf op de Veluwe gespotte welpjes. Hoe het met de rest gaat is onduidelijk. Dat déze wolf als een trein gaat, blijkt volgens de boswachter uit deze beelden. "Dat kan je zien aan zijn vacht. Die is vol en hij loopt soepel. We hebben dan ook hier geen strenge winter gehad."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.