Terug

Volg Hart van Nederland

Zo ziet de bombrief eruit die vandaag in Amsterdam is gevonden

Zo ziet de bombrief eruit die vandaag in Amsterdam is gevonden

112

12 feb 2020, 16:06

De politie heeft een foto vrijgegeven van de bombrief die woensdag tot ontploffing kwam in de postkamer van ABN Amro in Amsterdam. In de afpersingsbrief werd een betaling met bitcoins geëist, zo bevestigt de politie. Bij de ontbranding van de bombrief raakte niemand gewond. De politie houdt sterk rekening met een verband tussen deze bombrief en de bombrieven die eerder werden verstuurd naar verschillende locaties in het land. Ook de bombrief die een half uur na de explosie in Amsterdam in een postsorteerbedrijf in het Limburgse Kerkrade ontbrandde, maakt deel uit van het onderzoek, zegt de politie.

Kenmerken bombrief

De bombrieven kenmerken zich als witte bubbelenveloppen met daarop twee postzegels. Het adres is geprint op een stuk papier dat geplastificeerd op de envelop is geplakt. Op de bombrief die woensdag werd gevonden stond geen logo van de CIB, waar dat wel op voorgaande bombrieven stond. Lees ook: Bombrieven Amsterdam en Kerkrade maakten 'sissende geluiden' Volgens de politie moeten ontvangers van zo'n brief de politie waarschuwen als ze de situatie niet vertrouwen. Tot nu toe zijn vooralsnog alleen bedrijven het doelwit geweest de brieven.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.