Terug

Volg Hart van Nederland

Bang en uitgedroogd hondje gevonden in ondergrondse afvalcontainer

Bang en uitgedroogd hondje gevonden in ondergrondse afvalcontainer

Dieren

6 apr 2023, 17:12

"Wanneer we denken dat het écht niet gekker kan, gebeurt er weer iets dat deze gedachte onderuit haalt", dat schrijft Dierenambulance Den Bosch in een bericht op Facebook. Uit een ondergrondse container werd een klein hondje gered. De viervoeter was bang, uitgedroogd en aan het rillen van de kou toen hij uit de container werd gehaald.

Medewerkers van de reinigingsdienst ontdekten het hondje bij een container vlakbij het Pierson College. De chauffeur van de afvalwagen nam direct contact op met de dierenambulance. "Het hondje was er slecht aan toe", laat de hulpdienst weten. Het dier was, toen ze hem vonden, "meer dood dan levend."

Gewond en ontdaan

Medewerkers Eric en Monique hebben hem met warme dekens in een zwanentas gelegd en zijn met spoed naar de dierenarts gereden. Onderweg naar de arts leek hij een beetje bij te komen. Eenmaal aangekomen bij de dierenarts kreeg het hondje, een reutje, een infuus met vocht toegediend en is hij goed nagekeken. Hij heeft verwondingen aan zijn achterpoot en is moe en ontdaan. Hij is opgenomen en heeft inmiddels een paar hapjes gegeten.

Het dier was wel gechipt, maar niet geregistreerd, dus rijst de vraag van wie de hond is. Maar dat is niet de enige vraag die de dierenambulance nog heeft. Want hoe komt zo'n kleine hond in een ondergrondse container terecht? Volgens de dierenvrienden heeft de hond zogenaamd "hulp" gehad van iemand. Daarbij wijzen ze erop dat "een hond technisch gezien onmogelijk zelf in zo'n vuilcontainer springt."

Vragen en antwoorden

Na de vondst is er een eerste buurtonderzoek gedaan, maar daaruit zijn nog geen antwoorden naar voren gekomen. "Wij willen dus heel graag weten of iemand dit hondje mist, of iemand dit hondje kent en wat er is gebeurd", schrijven ze tot slot in hun bericht.

Het hondje maakt het ondertussen weer iets beter. Hij is opgewarmd, schoongemaakt en heeft zojuist wat gegeten. Naar verwachting komt de hond er weer helemaal bovenop.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.