Terug

Volg Hart van Nederland

Meerdere jonge kittens gedumpt in afvalcontainer: 'Zo gemeen'

Meerdere jonge kittens gedumpt in afvalcontainer: 'Zo gemeen'

Dieren

27 mrt 2022, 14:56

In Krimpen aan de Lek, onder de rook van Rotterdam, zijn zaterdagavond laat vier jonge kittens gered. De jonge beestjes waren gedumpt in een ondergrondse afvalcontainer. Een oplettende voorbijganger hoorde gemiauw en belde snel de dierenambulance.

De melding kwam vlak voor middernacht binnen, vertelt Leon van Es, hoofd van de dierenambulance in het naburige Gouda, aan Hart van Nederland. Samen met zijn vrouw spoedde hij zich meteen naar de afvalcontainer op de Markt in Krimpen aan de Lek. Ter plaatse bleek het echter niet zo makkelijk om de kittens uit hun benarde situatie te halen.

De brandweer werd erbij gehaald, die de zijkant van de container openmaakte. Met een ladder zakte een brandweerman naar beneden en ging op zoek naar de bron van het geluid. Uiteindelijk kwam hij met een vuilniszak naar boven, waarin vier jonge kittens van zo'n twee dagen oud bleken te zitten.

(Tekst gaat verder onder foto)

kittens

kittens

'Hoe kun je dit doen?'

Van Es en zijn vrouw ontfermden zich vervolgens om de beestjes. "De kittens zaten in een overhemd in een vuilniszak. Ik heb ze in de jas van mijn vrouw gewikkeld en we zijn naar de kattenopvang in Gouderak gereden." Daar bleken de pasgeboren dieren nog met een navelstreng aan elkaar verbonden te zijn. "We hebben die toen losgeknipt."

Inmiddels zijn de beestjes naar een dierenasiel in Gouda gebracht. Ze maken het naar omstandigheden goed en blijven daar tot ze oud genoeg zijn om ter adoptie aangeboden te worden. Van Es kan er nog steeds niet bij dat iemand de kittens gedumpt heeft. "Ik snap niet dat mensen dit kunnen doen. Ik vind het zo gemeen."

(Tekst gaat verder onder foto)

kittens

kittens

Politie op zoek naar dumper

Tot zover bekend is er nog niemand aangehouden voor de dumping. De politie doet nog onderzoek, mogelijk zijn zitten er sporen op het overhemd waarin de dieren gewikkeld waren. Mensen die iets verdachts hebben gezien worden opgeroepen contact op te nemen met de politie. Dat kan via telefoonnummer 0900-8844, of anoniem via 0800-7000.

Beeld: Brandweer

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.