Terug

Volg Hart van Nederland

Het Dolfinarium wil toekomstproof worden: zo moet dat gebeuren

Dieren

19 apr 2021, 20:11

Het Dolfinarium presenteerde maandag haar plannen voor de toekomst. Aanleiding is een kritisch rapport van het ministerie. Daar stond in dat de dierenshows en fotomomenten met de dolfijnen niet in het belang zijn van de dieren en ook geen goed beeld geven richting bezoekers. Ook de bassins voldoen niet meer aan de eisen. Vandaag presenteerde het pretpark dus een aanpak om de sitautie te verbeten. Zo willen ze dolfijnen en zeeleeuwen geen kunstjes meer laten doen. "We hebben een pad richting een nieuwe dierentuin", licht manager Alex Tiebot toe. "Wat hebben we de afgelopen jaren gedaan, en hoe gaan we het in toekomst doen? We maken stevige keuzes in het houden van dieren en diersoorten."

In het nieuwe programma is meer aandacht voor het natuurlijke gedrag van de dieren en de invloed van mensen op de natuur. Ook neemt de dierentuin afscheid van acht tuimelaars, twee walrussen en twee Californische zeeleeuwen. Ze verhuizen naar een dierenpark in China.

Fokverbod dolfijnen

De presentatie van de plannen komt kort na de petitie die World Animal Protection is opgestart. De organisatie pleit voor een fokverbod op dolfijnen. Sanne Kuiper: "Als ik ze hoor over een moderne dierentuin dan betekent dat dat ze de dieren wel willen houden. Maar laten we het fokverbod dan wel in een wet vastleggen, zodat er in ieder geval geen nieuwe dieren meer komen, daar gaan we voor."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.