Terug

Volg Hart van Nederland

Hondje Joey overlijdt na vergiftiging in bos van Heiloo, dierenarts waarschuwt

Hondje Joey overlijdt na vergiftiging in bos van Heiloo, dierenarts waarschuwt

Dieren

7 feb 2022, 22:53

Jackrussellterriër Joey is zaterdag overleden nadat hij in een bos in Heiloo waarschijnlijk vergiftigd raakte. De hond had iets raars gegeten. Op meerdere plekken in het bos zijn witte korrels gevonden, wat volgens de lokale dierenartsenkliniek het mogelijk gif is dat de hond deed overlijden.

Joey is 's morgens uitgelaten in het bos, zegt eigenaar Jan Klaver tegen het Noordhollands Dagblad. Zijn vriendin zag de hond daar iets vreemds eten. Thuis moest het beestje overgeven tijdens het eten van zijn voer. Maar omdat de hond dat wel vaker doet, zochten zijn baasjes daar niks achter.

De zorgen komen wel als het later in de middag slecht gaat met de hond. "Mijn vriendin had ’m in haar armen en zei: hij gaat dood. Ze tilde hem op en hij liet zijn plas zo lopen. Hij kon niet op zijn pootjes staan, had een gele kleur en trok weg."

Ingeslapen

Dierenarts Erwin van Gijtenbeek van Sterkliniek Any Animal werd ingeschakeld. "Ik zag een waanzinnige bloedarmoede en laag eiwitgehalte", zegt de dierenarts tegen het de lokale krant.

"Daarna heb ik ook een buikpunctie gedaan, omdat kijken of hij interne bloedingen had. Zijn bloed stolde ook niet meer. Na drie uur was het nog vloeibaar, dat kan maar door één ding komen: rattengif." Joey is uiteindelijk ingeslapen. De eigenaar van de hond heeft flyers opgehangen rondom het bos om andere hondenbezitters te waarschuwen.

Foto ter illustratie, via Unsplash

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.