Terug

Volg Hart van Nederland

Kadaver 'Belgische' vinvis spoelt aan bij Westkapelle

Kadaver 'Belgische' vinvis spoelt aan bij Westkapelle

Dieren

2 okt 2022, 11:21

Al dagen zijn ze in België bezig om het karkas van een vinvis te pakken te krijgen, omdat het gevaarte van circa dertien meter voor de nodige problemen kan zorgen voor schepen. Maar de zoektocht kan worden gestaakt: het lichaam van het zoogdier is kilometers verder bij de Zeedijk in Westkapelle aangespoeld.

Tenminste, Stichting SOS Dolfijn vermoedt dat het om dezelfde vinvis gaat als waar in België al een paar dagen op wordt 'gejaagd'. Uit voorspellingsmodellen bleek eerder al dat het karkas waarschijnlijk één dezer dagen in Nederlandse wateren zou opduiken, aldus de stichting, en dat is zondag dus gebeurd.

Beeld: Provicom

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.