Terug

Volg Hart van Nederland

Michelle ontdekt schorpioen in handbagage na tropische vakantie: 'Ik schrok me kapot'

Michelle ontdekt schorpioen in handbagage na tropische vakantie: 'Ik schrok me kapot'

Dieren

5 sep 2022, 20:41

Michelle uit het Brabantse Veghel had wel een heel spannend souvenir meegenomen van haar reis naar Costa Rica. Het was even schrikken toen ze haar handbagage thuis opendeed, en een schorpioen tussen haar spullen zag zitten. "Heel even dacht ik dat het een grap was, maar toen ik dichterbij keek schrok ik mij kapot. Ik heb meteen het koffertje dichtgeritst en de dierenambulance gebeld."

Medewerkers van de dierenambulance Brabant Noord-Oost hebben het koffertje buiten neergelegd om het dier veilig te vangen. "We waren ervan op de hoogte dat het niet om een lief hondje of katje ging, dus we hadden de juiste bescherming bij ons", vertelt woordvoerder Rens Van Lieshout aan Hart van Nederland. "Toen we ontdekte dat het om een schorpioen ging hebben we het dier veilig gesteld en naar dierenpark Oliemolen in Tilburg gebracht. Hier kunnen exotische diersoorten terecht."

'Ik heb 24 uur lang een schorpioen bij mij gehad'

"Nu kan ik er om lachen, maar gister was het wel even anders", vertelt Michelle aan Hart van Nederland. "Ik heb gewoon een hele vlucht van 24 uur lang een schorpioen bij me gehad."

Het is niet de eerste keer dat de Brabantse dierenambulance te hulp schiet voor een exotisch diersoort. "Wij hebben een tijd geleden iemand geholpen met een vogelspin in de backpack." Het is volgens de dierenambulance dan ook belangrijk dat reizigers hun koffers en tassen dicht houden op de verblijfplaatsen in tropische landen.

En daar is Michelle zich ook van bewust. "Het kan iedereen overkomen, maar de volgende keer als ik een verre reis maak zorg ik dat ik eerst alle spullen goed uitklop als ik ze weer inpak om terug naar huis te vliegen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.