Terug

Volg Hart van Nederland

Ongeveer 87.000 kuikens gedood na vaststellen vogelgriep in Friesland

Ongeveer 87.000 kuikens gedood na vaststellen vogelgriep in Friesland

Dieren

16 sep 2022, 11:49

Ongeveer 87.000 vleeskuikens op een boerderij in het Friese dorp Tjerkgaast worden gedood, omdat daar vogelgriep is vastgesteld. Het is waarschijnlijk de versie waar de dieren heel ziek van kunnen worden en aan kunnen doodgaan. Ruiming van de boerderij moet voorkomen dat het virus zich verder kan verspreiden. Het ministerie van Landbouw maakte de vondst van vogelgriep vrijdag bekend. In een straal van 10 kilometer rond de getroffen boerderijen liggen twee andere boerderijen met pluimvee. Daar geldt vanaf vrijdag voorlopig een vervoersverbod.

In de afgelopen weken is vogelgriep ook vastgesteld in Daarle, Vriezenveen en De Krim (Overijssel), Zuid-Scharwoude, Wieringerwerf en Abbekerk (Noord-Holland), Lunteren en Maurik (Gelderland), Ried en Blija (Friesland), Bunschoten-Spakenburg (Utrecht), Ter Aar, Spijkenisse en Vlaardingen (Zuid-Holland) en twee keer in het Gelderse Barneveld.

ANP

Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.