Terug

Volg Hart van Nederland

Preparateur Wesley wint Europese titel met opgezette Meilandjes-hond Bommel

Dieren

4 nov 2021, 23:04

Wesley Kevenaar van het Venlose preparateursbedrijf Bouten, werd al bekend als de maker achter de opgezette bulldog Bommel van de bekende televisiefamilie Meiland. Maar hij mag zichzelf sinds kort nog een andere mooie titel geven. Met de opgezette hond Bommel is hij namelijk Europees kampioen prepareren.

Met de opgezette viervoeter haalde hij de titel binnen tijdens de kampioenschappen in Budapest. Hier worden jaarlijks de meest extravagante dieren getoond aan een vakkundige jury. Met hondje Bommel werd hoog gescoord, want het huisdier lijkt levensecht.

Tekst gaat verder onder foto

Bommel scoort

Eigenlijk is het ongebruikelijk dat een hond meedoet aan de wedstrijd. Het werk moest het dan ook opnemen tegen grote dieren als tijgers en beren, maar toch kwam viervoeter Bommel als beste uit de test. Het dier scoorde 97 van de honderd punten, op onder andere anatomie en uitstraling.

Tekst gaat verder onder foto's

"Ik had het niet verwacht. Heel erg blij mee! Het is een opgezette hond, dus het was ook afwachten wat de jury daarvan zou vinden", vertelt preparateur Wesley trots. In het meesterwerk heeft hij dan ook veel arbeidsuren zitten, ongeveer zo'n tweehonderd uur. "Er komt veel bij kijken. Alles moet kloppen. De anatomie, materialen, de plooien in de kop. Het eindresultaat moet zo veel mogelijk overeenkomen met het levende dier", legt hij uit.

Tevreden Meilandjes

Wesley laat weten dat de familie Meiland 'hartstikke trots' en blij is, tot zijn grote opluchting. Hij voelde daarbij namelijk wel enigszins de druk. "Ik heb toch maar de opgezette hond helemaal mee moeten nemen naar Budapest. Ze zijn erg blij met het resultaat", vertelt hij.

Tussentijds hebben de Meilandjes Bommel op foto's kunnen zien veranderen naar pronkstuk, maar het eindresultaat zagen ze pas later. Vanavond was de reactie van de Familie Meiland te zien tijdens de laatste aflevering van het zesde seizoen van Chateau Meiland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.