Terug

Volg Hart van Nederland

VIDEO: Wolf, hond of wolfhond? Mensen verdeeld over rennende viervoeter op social media

Dieren

5 nov 2022, 14:28

Is het een wolf, een hond of toch de wolfhond die wordt uitgelaten? Twitter is er verdeeld over na het zien van een video die circuleert op het platform. De een zegt dat het overduidelijk gaat om een wolf maar de ander zet er zijn twijfels bij. Ook het feit dat het beest zo dichtbij komt vinden mensen verontrustend.

Op de video is te zien dat een fietser door het bos van Nationaal Park De Hoge Veluwe fietst wanneer plotseling een wolf uit de bosjes komt en hem achterna rent. Al filmend en roepend probeert de fietser van het beest af te komen en versnelt zijn vaart. Het is onduidelijk wie de maker is van het filmpje en wanneer de beelden precies zijn gemaakt.

De opmerkelijke video zwermt rond op social media en mensen hebben er een mening over. Want welk dier zien we eigenlijk op de video? "En hoe kan het dat de fietser precies op het juiste moment gaat filmen", vraagt iemand zich af. Een andere twitteraar heeft een mogelijk antwoord: "Je ziet het dier aan het begin aan de video al het fietspad oversteken, mogelijk heeft de wielrenner het dier eerder gezien en besloot het te gaan filmen."

Jacht- of speelgedrag?

Volgens Glenn Lelieveld, coördinator Wolvenmeldpunt, gaat het inderdaad om een wolf, meldt hij bij Omroep Gelderland. Lelieveld geeft ook aan dat het gedrag van de wolf speelgedrag is en werd veroorzaakt door het steeds sneller bewegen van de fietser.

Het is niet de eerste keer dat de wolf zo dichtbij gespot is op de Hoge Veluwe. Op sociale media ging een aantal weken geleden een video rond van fotografen die op slechts een paar meter afstand foto's konden maken van de op het eerste gezicht tamme wolf. Experts maken zich zorgen dat de wolf steeds tammer wordt. Het is namelijk geen natuurlijk gedrag voor een wolf om zo dichtbij mensen te komen.

Op De Hoge Veluwe mogen handhavers van de provincie binnenkort met een paintballgeweer op de wolf schieten. "Daarmee willen we proberen de wolf af te schrikken", zegt een woordvoerder van de provincie tegen Hart van Nederland"En we doen het met verf zodat de wolf herkenbaar is."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.