Terug

Volg Hart van Nederland

Dure fout: Haagse 'horrorpoller' verwoest dertigste auto van het jaar

Dure fout: Haagse 'horrorpoller' verwoest dertigste auto van het jaar

nieuws

7 nov 2021, 22:14

Een pijnlijke fout, vooral voor de portemonnee: voor de dertigste keer dit jaar is een auto op een van de twee 'horrorpollers' bij het Hagaziekenhuis in Den Haag gecrasht. Dit keer raakte een Jaguar vermoedelijk total loss nadat het beweegbare paaltje zich van onderaf in de auto boorde.

De auto zou achter een bus aan zijn gereden, toen de poller weer omhoog kwam. De paaltjes staan er nog maar sinds juni dit jaar en zijn er door de gemeente neergezet ter vervanging van een bussluis, die er eerst lag. Sluipverkeer zorgt al jaren voor overlast op de Escamplaan en hoewel vrijwel iedereen vindt dat er iets moet gebeuren, lijkt dit niet de oplossing. De gemeente plaatste eerder al extra borden en zette er overdag twee verkeersregelaars neer.

Nummer 30

Toch stoppen de ongelukken niet. Eind augustus waren er al 27 ongelukken met de paaltjes gebeurd, en met het ongeluk van vanavond staat de teller al op 30. Volgens overbuurman Martijn Breeman zijn er nog wel meer ongelukken gebeurd, die niet zijn geregistreerd, omdat de politie niet is gebeld. "Ik heb er genoeg gezien die erop knallen en er vandoor gaan", aldus Breeman eerder dit jaar.

Onderstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland

Bijna dertig crashes in één zomer: wat moet Den Haag met de 'horrorpollers' bij het Haga-Ziekenhuis?
1:48
Bijna dertig crashes in één zomer: wat moet Den Haag met de 'horrorpollers' bij het Haga-Ziekenhuis?

Beeld: Regio 15

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.