Terug

Volg Hart van Nederland

Btw op groente en fruit niet omlaag? Deze supermarkteigenaar rekent 0 procent

Btw op groente en fruit niet omlaag? Deze supermarkteigenaar rekent 0 procent

28 aug 2022, 23:06

Supermarktondernemer Bart Groesz schrapt vanaf vandaag een week lang alle btw-kosten op groente en fruit in de winkel, en neemt deze voor eigen rekening. Hij is ontevreden over het huidige kabinetsbeleid en wil zo een signaal afgeven. Als het aan hem ligt moet de overheid de consument tegemoet komen vanwege de steeds duurder wordende boodschappen, en als zij het niet doen, dan doet hij het zelf wel.

De Rozenburger hoopt dat de klanten een petitie willen ondertekenen waarin ze het kabinet oproepen om de btw op gezonde voeding te schrappen. Hij zegt dat zijn klanten klagen over de duurdere boodschappen. "Het is goedkoper om een bak friet en een frikandel te kopen, dan een appel en een bloemkool", zegt Groesz. "Het is een kleine actie in een klein dorpje, maar ik hoop een groot signaal af te geven." Hij hoopt genoeg ondertekeningen te krijgen om het bespreekbaar te maken in Den Haag, en uiteindelijk af te zijn van de btw op groente en fruit.

Pas in 2024

Het kabinet is van plan de btw op groenten en fruit er pas in 2024 af halen, maar Groesz vindt dat het sneller moet. Het Europees Parlement stemde al in 2019 voor een verlaging van de btw op groenten en fruit om gezonde voeding te stimuleren, maar het kabinet maakte hier geen gebruik van.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.