Terug

Volg Hart van Nederland

Eneco: steeds minder mensen kunnen energierekening betalen, de storm komt eraan

Eneco: steeds minder mensen kunnen energierekening betalen, de storm komt eraan

Politiek

14 sep 2022, 18:58

Energieleverancier Eneco ziet een "stilte voor de storm" en vreest dat straks veel huishoudens in schulden of andere problemen komen door de energierekening. Nu betaalt nog 5 procent van de klanten elke maand te laat, maar het bedrijf verwacht dat dit aantal toeneemt, blijkt uit het position paper van Eneco.

Ron Wit, directeur energietransitie, sprak namens het energiebedrijf Kamerleden bij over de torenhoge energienota. Eneco krijgt ongeveer 2000 telefoontjes per dag "met heel veel vragen maar ook nu al best wel stevige verhalen die echt pijn doen en recht in het hart aankomen". Toch denkt Wit dat de echte problemen nog moeten komen. "We denken dat het erger wordt. We zien wel dat die storm eraan komt."

Een kwart van de huishoudens heeft een te laag termijnbedrag, aldus Wit. Bij zo'n 17 procent gaat het om 1000 euro, bij 8 procent om 500 euro. Het zijn "gigantische bedragen", met mogelijk hoge schulden tot gevolg, vreest Wit.

'Dit is ongekend'

Bram Drewes, directeur klantenervaring bij Vattenfall, werkt "inmiddels 22 jaar in de energiesector, maar dit, dít is ongekend, dit heb ik nog nooit meegemaakt", zegt hij over de hoge energieprijzen. Ook Vattenfall zag het aantal telefoontjes van bezorgde klanten toenemen: Drewes spreekt van een verdubbeling. Ook online is het druk. "Alle systemen zijn aan het roken en aan het piepen."

Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.