Terug

Volg Hart van Nederland

Huurprijzen in sociale sector gaan gemiddeld met 2 procent omhoog

Huurprijzen in sociale sector gaan gemiddeld met 2 procent omhoog

nieuws

10 mei 2022, 20:39

Huur je een woning van een woningcorporatie? Dan ga je vanaf 1 juli waarschijnlijk meer betalen. Gemiddeld stijgen de prijzen met 2 procent, meldt de koepelorganisatie voor woningcorporaties Aedes dinsdag.

Bij ruim de helft van de woningen, 63 procent, blijft die stijging onder de toegestane grens van 2,3 procent. Het kabinet bepaalde dat huurprijzen niet meer mochten stijgen dan dat vanwege het coronavirus. De 2,3 procent is de inflatie van vorig jaar.

Huurbevriezing

De Woonbond maakt zich zorgen over "de betaalbaarheid van het huren, nu de woonlasten hard oplopen". De belangenorganisatie geeft aan dat huurders ook al te maken hebben met de maandelijkse energielasten die stijgen. "De bond pleit dan ook al enige tijd voor een huurbevriezing in 2023 en 2024 en voor het verhogen van de huurtoeslag."

Eerst mochten huurprijzen net zoveel stijgen als de inflatie, met nog 1 procent erbij. Dit jaar stijgen ze dus niet met die 1 procent erbovenop. Mensen met hogere inkomens kunnen wel een grotere stijging van hun huurprijs verwachten. Sommige woningcorporaties bepalen de nieuwe huurprijs op basis van inkomen. ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.