Terug

Volg Hart van Nederland

Lange rijen Schipholpassagiers in de zon, medewerkers delen water uit

Lange rijen Schipholpassagiers in de zon, medewerkers delen water uit

Weerbericht

18 juni 2022, 14:59

Voor de ingang van de terminal op luchthaven Schiphol staan zaterdagmiddag opnieuw lange rijen wachtende passagiers in de volle zon, maar ondanks de warmte geeft dat volgens een woordvoerder geen problemen.

Bovenstaande reportage was eerder te zien bij Hart van Nederland.

"Waar nodig verstrekken we water en de rijen lopen gelukkig goed door", aldus de woordvoerder. Schiphol beleeft opnieuw een topdag wat betreft de drukte. Er worden circa 174.000 aankomende en vertrekkende passagiers verwerkt.

Om de toegang tot de luchthaventerminal te reguleren, zijn buiten rijen gevormd. Een deel van de wachtrijen is overkapt en biedt bescherming tegen zon en regen, maar op sommige piekmomenten is de rij met wachtende reizigers langer. Volgens de woordvoerder hebben zich geen incidenten voorgedaan.

Drie uur geduld

Een van de wachtenden was zaterdag de Nederlandse ambassadeur op Malta, Frank Keurhorst. Hij was een van de reizigers die foto's op Twitter postte van de wachtrijen, die soms meer dan drie uur geduld vroegen. "Goed om te zien dat iedereen geduld heeft. Respect voor het veiligheidspersoneel dat onder deze moeilijke omstandigheden zijn werk moet doen", schreef hij onder meer.

Foto is niet van vandaag, maar van eerder deze maand

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.