Terug

Volg Hart van Nederland

Leerling (11) valt om van de honger omdat gezin zonder geld zit

Leerling (11) valt om van de honger omdat gezin zonder geld zit

nieuws

9 sep 2022, 12:46

Een 11-jarige leerling van de Rotterdamse basisschool De Catamaran is maandag duizelig geworden door ondervoeding. Zijn gezin had geen geld meer voor eten en zat daardoor het hele weekend met een lege maag.

Veel gezinnen hebben het moeilijk in deze tijd, vanwege de stijgende prijzen van boodschappen en de torenhoge energierekening. Zelfs de middeninkomens moeten iedere euro omdraaien, omdat de koopkracht zo hard is gekelderd. Maar het verhaal van de 11-jarige jongen uit Rotterdam is wel heel schrijnend.

'Hij is niet ziek'

Directeur Arina Rook laat aan het NRC weten dat de school dacht dat de jongen ziek was, omdat hij duizelig werd en hoofdpijn had. De juf belde zijn moeder met de vraag hem op te komen halen. Maar aan de ouderconsulente vertrouwde de moeder toe: "Hij is niet ziek. Sorry, maar ons geld was vrijdag op. We hebben het hele weekend niks gegeten."

Volgens de directeur zijn de leerkrachten geschokt door het incident. Een van hen heeft inmiddels boodschappen gehaald voor het gezin. "Dat is onopvallend gebracht, zodat niemand zich hoeft te schamen."

PVV-leider Geert Wilders heeft op Twitter gereageerd op het nieuws. "Kinderen die flauwvallen van de honger in Nederland. Horen jullie dat Rutte en Kaag? En jullie doen niets? Dat is criminele politiek."

Beeld: ANP

Bovenstaande video was eerder video was eerder te zien bij Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.