Terug

Volg Hart van Nederland

Groot deel Nederlanders vreest voor onbetaalbare vaste lasten

Groot deel Nederlanders vreest voor onbetaalbare vaste lasten

Politiek

21 juni 2022, 21:53

Het blijft onderwerp van gesprek: de almaar stijgende vaste lasten. Meer dan 70 procent van de Nederlanders maakt zich zorgen over het kunnen blijven betalen van die lasten, dat blijkt uit onderzoek van Pricewise.

Mensen maken zich vooral zorgen over de energierekening, vervoer en verzekeringen. De brandstofprijzen zijn hoger dan ooit en ook de inflatie is torenhoog. Het Centraal Planbureau (CPB) maakte onlangs bekend dat 1,2 miljoen huishoudens in de financiële problemen komen als gevolg van de geëxplodeerde energieprijzen.

Bespaartips

Volgens Pricewise-directeur Hans de Kok is er veel wat je zelf kunt doen om je vaste lasten te verlagen. "Zet al je vaste lasten op een rijtje en kijk welke abonnementen je zou kunnen opzeggen", adviseert Kok. Is die all-risk verzekering noodzakelijk, of kun je je auto ook WA verzekeren? Op de gas- en lichtrekening valt ook te besparen door te letten op je energieverbruik en te kijken naar goedkopere leveranciers.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.