Terug

Volg Hart van Nederland

Tankstations willen prijzen tijdens de dag aanpassen om stijging bij te benen

Tankstations willen prijzen tijdens de dag aanpassen om stijging bij te benen

nieuws

9 mrt 2022, 20:40

Benzine was nog nooit zo duur. De adviesprijs voor 1 liter benzine is nu 2,49, en stijgt alsmaar door. Meer tankstations overwegen nu om de prijzen gedurende de dag aan te passen, om aan de stijgingen te kunnen voldoen. "Daar denken we wel over na", vertelt Makro aan Hart van Nederland.

In onder meer Duitsland is het heel gewoon om op meerdere momenten tijdens de dag de benzineprijs omhoog en omlaag te gooien. Dat gebeurt nu ook al bij een klein aantal Nederlandse tankstations. Groothandel Makro, die de plekken 1 tot en met 4 bezet van goedkoopste tankstations in Nederland, zegt intern te bespreken hoe aan de stijgende prijzen te kunnen voldoen naar aanleiding van de oorlog in Oekraïne.

'Doet veel pijn'

Voor een volle tank benzine tik je deze dagen gerust honderd euro af. Automobilisten die Hart van Nederland vandaag aan verschillende pompen in het land spreekt kunnen hun ogen niet geloven: "Honderd euro? Ongelofelijk!" De meeste reacties aan de pomp zijn veelzeggend: “Als gepensioneerde doet dit heel veel pijn”, “Aan alle kanten word je gewoon bestolen” of “Ik vind dat de regering moet ingrijpen.”

Dat laatste lijkt nog niet te gebeuren. In tegenstelling tot bij onze zuiderburen. In België wordt serieus nagedacht over een forse verlaging van de accijns op brandstof. En dat terwijl daar de brandstofprijzen nog wel onder de twee euro per liter liggen.

Oorlog

Er zijn een aantal oorzaken te noemen voor die stijging. De oorlog in Oekraïne en de sancties tegen Rusland bijvoorbeeld. Rusland is een grote olie-exporteur. Maar ook is de euro het afgelopen jaar minder waard geworden ten opzichte van de dollar. Omdat olie in dollars betaald wordt, drijft dat de brandstofprijs in euro’s omhoog.

Voor sommige automobilisten zit er maar één ding op: “De boodschappen doe ik tegenwoordig te voet. Dan loop ik maar een paar keer extra heen en weer. Voor iets in de buurt, pak ik de auto niet.”

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.