Terug

Volg Hart van Nederland

Klanten Vattenfall gaan fors meer betalen: gemiddeld 20 euro per maand

Klanten Vattenfall gaan fors meer betalen: gemiddeld 20 euro per maand

nieuws

2 juni 2022, 17:38

Klanten bij energieleverancier Vattenfall met een variabel contract zijn na 1 juli in doorsnee 20 euro per maand duurder uit voor hun elektriciteit en gas. De prijzen op de energiemarkten zijn de afgelopen maanden sterk gestegen en die hogere kosten rekent het bedrijf deels door. Eerder deze week maakte concurrent Essent bekend de variabele tarieven voor gas en licht met gemiddeld zo'n 50 euro te verhogen.

Vattenfall zegt energie slim te hebben ingekocht en de prijsstijging daardoor te hebben beperkt. Voor klanten met een contract met een vaste prijs verandert er niets, behalve dat de btw omlaag gaat door ingrepen van het kabinet om de pijn van de hoge energieprijzen te verzachten.

Hoeveel mensen daadwerkelijk extra gaan betalen na 1 juli hangt uiteindelijk af van het type woning. Vattenfall gaat voor het gemiddelde verbruik van huishoudens uit van 1200 kubieke meter gas en 2250 kilowattuur aan stroom.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.