Terug

Volg Hart van Nederland

Vattenfall verhoogt energieprijzen fors, klanten vanaf oktober de klos

Vattenfall verhoogt energieprijzen fors, klanten vanaf oktober de klos

nieuws

5 sep 2022, 20:23

Klanten van energiebedrijf Vattenfall zullen binnenkort nog dieper in de portemonnee moeten tasten. De Zweedse maatschappij verhoogt namelijk tussentijds de tarieven voor klanten met een variabel contract. Dat meldt De Telegraaf. Per 1 oktober gaan klanten flink meer betalen voor hun stroom en gas.

Volgens de krant zegt Vattenfall niet anders te kunnen dan een tariefverhoging door te voeren, omdat de inkoopprijzen zijn gestegen tot "een uitzonderlijk hoog niveau".

Dure of koude winter

Hoeveel de prijsstijging zal bedragen, is per huishouden verschillend. Het zou - naar schatting - gaan om een verhoging van zo'n 35 procent voor gas en 14 procent voor stroom. De verhoging is opvallend, aangezien de afgelopen maanden het gasverbruik in Nederland - vanwege de hoge temperaturen - vermoedelijk zeer minimaal was. En met verkoelende maanden op komst, zou het voor veel Nederlanders wel eens een extreem dure of koude winter kunnen worden.

Vattenfall is overigens niet de eerste energiemaatschappij die besluit de prijzen omhoog te gooien. Eerder deed bijvoorbeeld Budget Energie hetzelfde.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.